fbpx

Къде кантара за отслабване лъже?

Напоследък темата с отслабването е доста актуална. Когато става въпрос за килограми и здраве , всички ние използваме общото си телесно тегло като основен показате. Замисляли ли сте се обаче колко точни са тези показания? Истината е, че изобщо не са точни!

Кантарът ни показва общото телесно тегло. Показва ни от колко мастна тъкан, мускулна маса, костна маса и вода са съставени телата ни. И ние предполагаме, че колкото по-малко е това число, толкова по-добре. Но това е едно от най-опасните предположения!
Разбираемо е, че ако тежите 95 кг на ръст 158 см ще сте доста пълни по всички показатели. Но можете ли да допуснете, че когато тежите 48 кг на същия ръст, пак може да сте затлъстели ? Във втория случай пак сте си торба с мазнини, но по-малка торба. И отново се чувствате изморени, изтощени, без енергия и въпреки че цифрата на кантара ви кара да се усмихвате и би трябвало да се чувствате здрави и жизнени, това не е така.
Има не малко случаи на диабетици, които не са с наднормено тегло. Те са слаби отвън, но вътре в тялото, органите им и около тях, е изпълнено с мазнини. Това може да се комбинира и с остеопороза, и намалена мускулна маса. Този резултат получаваме, когато се храним нездравословно! Или диетата ни е лишена от ценни хранителни вещества, поради изключването на определени групи храни или драстично намаляване на калориите, които приемаме. За да може да функционира нормално в тези ситуации, тялото прибягва до собствени, вътрешни източници за набавяне на това, което му липсва. Така се стига до разграждане на мускули, извличане на калций и други минерали от костите, забавяне на метаболизма до минимум… Тогава показанията на кантара ни радват!

Качването на малко здравословно тегло (мускули, кости) дори е за предпочитане. Мускулите и костите поддържат здравето на ставите, горят повече калории, а стегнатите мускули допринасят за елегантния външен вид.

Ето защо да разчитаме на показанията на кантара, настроението ни да зависи от това (понякога кантарът може да съсипе целият ни ден от сутринта), не е най-добрата стратегия.

Ако и ти не смееш да се качиш на кантара, ако се чувстваш разочарована от скоростта, с която отслабваш и искаш подкрепа с биков продукт Бюти боди сега е момента да се възползвате с 20% намаление от тук: https://badizdrav.eu/shop/bilkovi-ekstrakti/3-broya-naturalna-bilkova-tinktura-byuti-bodi/ или на тел.0897992495

Бъдете здрави!

С любов: Венера Василева

и екипа на Хелт Агейн

Абонирайте се за нашите имейли и ще Ви изпратим Безплатна Е-книга "Как да се грижим за стомаха?" - 7 Съвета за разрешаване на проблеми със стомашно чревния тракт.

* задължителни полета

Изберете какви имейли искате да получавате от нас.

Винаги можете да се отпишете от имейлите ни, като кликнете на "Отписване".

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.