fbpx

Кои са ранните симптоми на рак на дебелото черво?

рак на дебело черво

Приятели,

по ваша молба пускаме една много важна тема, която е добре да познавате.

Знаете ли кои са едни от най-ранните симптоми на рака на дебелото черво?

Ракът на дебелото черво е една от най-опасните и смъртоносни заболявания според Световната здравна организация (СЗО), която засяга 10-15% от населението по света.

Този вид рак се появява при неконтролируем растеж на клетките на дебелото черво, образуващи бучки по лигавицата му.

Както и другите видове рак, този може да атакува бързо организма и да доведе до редица усложнения.

Болестта е изключително тежка, а вие сте изложени на висок риск от поява на този вид рак, ако имате полипи по дебелото черво, семейна предразположеност към тази болест или страдате от язвен колит.

Навременното откриване води до сериозен шанс за  живот на заболелите от този вид рак.

Ето защо е изключително важно да наблюдавате организма си за появата на ранни симптоми на рака на дебелото черво и разбира се да посетите специалист, ако имате някакви притеснения.

И така.. Кои са най- показателните симптоми:

На първо място това е промяната във функционирането на дебелото черво Запекът и диарията могат да бъдат свързани с болестни промени в клетките на дебелото черво. Въпреки че в повечето случаи тези симптоми да  се появяват в резултат на вредни навици или други заболявания, е важно да ги следите ако продължат повече от няколко седмици.  Забавеното функциониране на дебелото черво, изпускането и тънките изпражнения са достатъчна причина да се консултирате с лекар.

На второ място това е наличието на кръв в изпражненията и е  един от най-важните признаци на рака на дебелото черво. Въпреки че редица храносмилателни проблеми могат да доведат до този симптом, появата му може да е свързана с наличието на полипи в дебелото черво, особено ако кръвта е тъмна.

Този симптом е често срещан и при хората предразположени към болести като:

Анемията е признак за болестно състояние в организма. Тя  причинена от намаляването на червените кръвни телца, отговорни за преноса на кислород в клетките на организма.

Хората, засегнати от тази болест често преминават през етапи на интензивна умора и слабост. Те се оплакват от описаните симптоми дори след като са спали добре през нощта и са се хранили пълноценно. Въпреки че тази болест може да се дължи на генетични или свързани с храненето причини, както и обилна кръвозагуба, ракът на дебелото черво не бива да бъде изключван като възможна причина за това състояние.

Следващ симптом , на който трябва да се обърне внимание това е необяснимото, внезапно отслабване. Всички искаме да отслабнем. Но обикновено постигаме този резултат спазвайки здравословна диета и с редовно спортуване. Ако отслабнем внезапно и без усилия, това почти винаги е признак на определена болест. Ако имате проблем  на дебелото черво, апетитът ви може да намалее и да доведе да недостиг на хранителни вещества в организма ви.

Не на последно място това е повръщането.

Повръщането причинено от стомашно разстройство или храносмилателни проблеми е нормално явление и обикновено отминава след ден – два.

Когато повръщането се появява периодично и без видима причина, е тревожно.

Въпреки че този тип повръщане може да се дължи на редица болести, причина за неговата поява може да се окаже и рака на дебелото черво. Тъй като клетките на червото не функционират нормално.

А това от своя страна води до дехидратиране, умора и киселини.

Нашето решение като профилактика срещу рак на дебелото черво и синдром на раздразнено черво и билковата тинктура Здраве. Съдържащите се в нея билки подпомагат и възстановяват лигавицата на червата и стомаха, като регенерират и подобряват чревната тъкан. Много наши клиенти използват натуралната билкова тинктура Здраве , като превенция от полипи и рак на дебелото черво. Можете да я закупите още сега от тук: https://badizdrav.eu/shop/bilkovi-ekstrakti/tinktura-zdrave-pri-problemi-sas-stomashno-chrevniyat-trakt/ 

Aко вече имате рак, можете да се лекувате с противо раковия продукт Хелт Метилен. До 30.09.21 г е на промоция с 37% от тук: https://badizdrav.eu/shop/bilkovi-ekstrakti/helt-metilen/

Ако тази статия ви е била полезна, моля, споделете я с ваши приятели и близки. Здравето е в нашите ръце.

Бъдете здрави!

www.badizdrav.eu

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро