fbpx

Имате ли чувствителност към глутен?

Здравейте,

напоследък храната , която присъства на пазара е с много големи количества глутен и лактоза. Някой ще пита какво лошо има в това? Лошото е , че прекаленият глутен , който се слага може да доведе до много сериозни здравословни проблеми в стомаха и червата. Обикновено глутен се съдържа в пшеницата и царевицата.

Как да разпознаете, че имате непоносимост към глутен? Най- честите симптоми са : гадене, подуване на корема, запек, умора, акне и пъпки, апатия и объркване, тревожност , крампи, диария, различни кожни проблеми, мигрена и може да стигне  и до депресия.

Ако страдате от някой от горните симптоми и ядете 3 порции и повече пшеничени и царевични продукти  дневно, възможно е да имате чувствителност към глутена.

За да се възстанови стомашно- чревния тракт от глутен е хубаво да се избягва и да се яде рядко. Предлагаме ви тест, с който да определите колиеството глутен, който приемате до колко ви вреди.

А сега към теста.

1.Колко пшеница ядете всеки ден?

  • Хляб , пица,  зърнени закуски
  • Бисквити , резани кейк
  • Макарони, спагети 

Ако всеки ден ядете от изброените храни по веднъж, е хубаво да ги намалите до 3 пъти седмино. Ако обаче ядете и трите групи глутенови храни всеки ден , то молбата ми е да ги спрете поне за месец и то спешно. Защо? Защото шанса да получите глутенова непоносимост е много голяма. От там вече със сигурност ще дойде и проблема със стомашно – чревния тракт.

За проблем със стомаха и червата ви препоръчваме натурална билкова тинктура Здраве и био масло от орех с витамин Е. Можете сега да го вземете с намаление от тук: https://badizdrav.eu/shop/bilkovi-ekstrakti/paket-zdrave-za-stomah-i-problemi-s-chervata/

При проблем с колит и трудно изхождане ти предлагаме живовляк на люспи:  https://badizdrav.eu/shop/kolit-gastrit-yazva/indijski-zhivovlyak-na-lyuspi-husk-bio-100-gr/

Бъдете здрави с Хелт Агейн и се грижете за здравето си!

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро