Помощ при високо кръвно

Според наскоро направена статистика високото кръвно вече е проблем, от който започват да страдат дори деца на 12 години. Това е доста плашещо, като се има в предвид , че от високо кръвно може да се стигне до сериозни сърдечни заболявания, включително инфаркт.

Знаете ли как бързо да се ориентирате без уред с какво кръвно налягане сте в момента?

Кои са  симптомите на високото кръвно и как бързо да се справим с него ?

На тези въпроси днес с тази статия ще ви помогнем.

Кои са симптомите на високото кръвно налягане и кои са на ниското ? Ето как да разберете без уред с какво кръвно сте:

 При високо кръвно  налягане са характерни следните симптоми:

• притискаща или пулсираща болка в областта на слепоочията;

• треперене на крайниците;

• зачервяване на лицето;

• ускорено сърцебиене;

• чувство на тревожност или повишена възбудимост;

• кръвотечение от носа;

• повтарящо се гадене и повръщане.

Ниското кръвно налягане може да бъде определено чрез следните симптоми:

• притискащо главоболие в областта на тила;

• силен световъртеж;

• силна слабост;

• сънливост;

• бледност;

• еднократно повръщане.

Освен тези симптоми, можете да се ориенетирате по пулса. Как става това?

Заемете удобна поза,като  седнете   така, че гърбът ви да се опира на стол. Можете да използвате всяка артерия, на която лесно може да напипате пулса, но по-често това се прави в областта на китката. След като напипате пулса, трябва да окажете натиск върху артерията, така че пулсирането да спре: колкото повече усилия трябва да положите, толкова по-високо е налягането. Ако пулсацията спре след лек натиск, това означава, че кръвното ви налягане е доста ниско.

След като сте се уверили ,че наистина имате в момента високо кръвно налягане , не е нужно да изпадате в страх и паника , а да приложите следните съвети за нормализиране на кръвното.

1.Сложите краката си в гореща вода, а главата, тилната част – охладите като намокрите със студена вода кърпа и я слложете отгоре на главата.

2.Друг добър метод е да поставите компрес с горчица около глезените.

3. Много бързо ще ви помогне и компресът с оцет на краката. За целта разредете ябълков оцет с вода в съотношение 1:1. С получения разтвор напоете кърпа, след което обвийте стъпалата до глезените. Просто се отпуснете, поседете така. Ябълковият оцет действа като дразнител и катализатор за оттока на кръвта към крайниците. След около 20 минути изплакнете краката си с леко студена, чиста вода.

4. При високо кръвно налягане се препоръчва използването на прясно изцеден гроздов сок. Необходимо е да започнете приема с половин чаша сок, като я изпиете наведнъж, а след това увеличавайте постепенно дозата до 200 мл. Сокът от грозде трябва да се пие 3 пъти на ден, един час преди хранене. Курсът на лечение не трябва да надвишава повече от 6 седмици. Преди приемането разредете гроздовия сок с вода в равни пропорции. Ползвайте сега тази рецепта до като има прясно грозде.

5. Започнете прием на билкова тинктура Хипертонил . Тя съдържа едни от най- добрите български билки за естествено нормализиране на кръвното налягане бавно и постепенно за разлика от лекарствата. Това, което ще постигнете  гарантирано след 3 месечен препоръчителен прием е, че ще се радвате на постоянни стойности на кръвно и няма да имате нужда от никакви лекарства . Как се приема натурална билкова тинктура Хипертонил?  Накапвате 20 капки в една чашка и добавяте един пръст вода. Изпивате получената билкова смес 30 минути преди или 30 минути след храна. Тинктура Хипертонил можете да поръчате на тел. 0897992495 или oт тук: https://badizdrav.eu/shop/bilkovi-ekstrakti/hipertonil-balans-na-visokoto-kravno/

6. Вземете по две супени лъжици сух копър и коприва, изсипете ги в тенджера с половин литър мляко. Загрейте, оставете сместа да кипне и свалете от котлона – не трябва да я оставяте да ври. Покрийте съда с капак и оставете за десет минути да се запари. След това прецедете и изпийте получената отвара.

7. Препоръчваме ви при високо кръвно да масажирате ушите от горе на долу към ушната мида. Това много помага ако го правите всеки ден.

Тези практики са проверени при високо кръвно и безотказно работят. Вие какво ще изберете и комбинирате е въпрос на избор. Най- важното , което трябва да знаете е , че за поддържате нормални стойности на кръвно налягане е хубаво да правите дори и леки упражнения, да избягвате консумацията на сол, да пиете повече вода и да се движите.

Ако тази статия ви е харесала, моля споделете я с ваши близки и познати, които страдат от високо кръвно за да са наясно как да се справят с проблема и да бъдем здрави!

С любов : Хелт Агейн!

www.badizdrav.eu