fbpx

5 начина , с които да нормализираш високото кръвно налягане

Приятели,

много често ни питатате , как да намалите високото кръвно налягане , без да пиете лекарства. С тази статия ви предлагаме 5 изпитани и работещи метода , за бързо справяне с проблема.

Високото кръвно налягане е една от най-честите причини за влошаване на общото здравословно състояние и понякога води и до фатален край. В действителност данните сочат, че почти 40% от смъртните случаи на хора под 60-годишна възраст са свързани с хипертония, а 20% от населението под 50-годишна възраст страда от високо кръвно налягане.

Повишеното кръвно налягане започва обикновено без симптоми , но хората които вече го имат са застрашени от сърдечен удар, инсулт, аневризми, увреждане на бъбреците и увреждане на очите. Високото налягане се нарича и мълчалив убиец, защото дори с години той не причинява дискомфорт , но  уврежда жизненоважни органи, както и техните функции (мозък, сърце, бъбреци)

Нивата на кръвното налягане естествено се променят в различни периоди от живота. Децата и юношите имат значително по-ниско кръвно налягане  от възрастните хора. Стойността на кръвното налягане варира през целия ден – физиологично. Налягането е най-високо сутрин, а най-ниско вечер по време на сън.
 
Защо се увеличава кръвното налягане?
 
Най-честата причина е неизвестна (95%) . При останалите 5%, причината е вторична хипертония, т.е. повишено кръвно налягане, което е следствие от някои заболявания или нарушения в организма като бъбречно заболяване, консумация на някои лекарства.
 
Артериалното налягане може да се увеличи, когато :
– артериите губят своята еластичност и с годините се появяват артеро – склеротични плаки
– при наличие на постоянен хормонален или стресов фактор
– увеличаването на общия обем на кръвта и циркулацията повишава кръвното налягане
 
Как се лекува  високото кръвно налягане?

1, Основно правило е да се ограничи приема на  готварската сол

Важно е да се елиминира напълно, при хора които имат проблеми с високото кръвно и със сърце и бъбреци. Най- честите храни с много сол са :

  • Сосове;
  • Сирена, кашкавали;
  • Хляб;
  • Пица;
  • Салами, консерви и др.

При спиране на солта , ефектът, който можеш да се очаква е от 3 до 5 mmHg понижение на кръвното налягане. При някои силно чувствителни, редукцията може да е още по-голяма.

2. Ограничаването на въглехидратите, особено простите, понижава кръвното. Една от препоръките при кетогенните диети (тези с минимален прием на въглехидрати) е да се пие много вода и да се осолява храната. Нисковъглехидратните диети поддържат нивото на инсулина ниско, поради което не се задържат допълнително соли и течности (сходен ефект с естрогена). Ограниченията на въглехидратите и солта работят синергистично.

Очакваният ефект от намаляване на въглехидратите е спад от 1 до 6 mmHg. на кръвното налягане.

3, Редовна консумация на 2-3 скилитки чесън!  Чесънът трябва да е на първо място, в която и да е статия за високо кръвно. Няма друг толкова евтин и достъпен начин за повлияване на толкова много рискови фактори за сърдечносъдови заболявания. Освен ,че намалява кръвното , чесъна повлиява лошия холестерол, увеличава добрия, азотния оксид в съдовете и още много други. Ако имате проблеми със стоваха , за да не ви дразни е хубаво да го ядете след храна .

Ефектът от редовен прием на чесън е понижение на кръвното от 5 до 10 mmHg. Струва си да се консумира всеки ден, нали?

4, Редовен прием на чай от каркаде. Този вълшебен чай има способността да разширява кръвоносните съдове, намалява задръжката на сол и вода, действа диуретично (отводняващо), понижава триглицеридите.
 
5.Промяна в  начин на живот и навиците. Тук на помощ идва и традиционната билкова медицина под формата на  капки – натурална билкова тинктура Здраве, която се използва като допълнителна терапия при пациенти с високо кръвно налягане и спомага за неговото намаляване. Освен това ,тя чисти като метла кръвоносните съдове и нормализира холестерола. Натурална билкова тинктура Здраве съдържа набор от билки , които освен за стомашно- чревния тракт имат доказан  антихипертензивен ефект. Допълнително детоксикира организма. Приема се сутрин вечер преди храна.
Към нея допълнително  за период от 3 седмици включете и прием на 3 скелидки чесън всеки ден и прием на една чаша чай от каркаде.Тази комбинация ще нормализира кръвното ви , ще изчисти кръвоносните съдове , ще успокои стомашно- чревния тракт и ще даде енергия на организма .
Не се чудете, а още сега започнете да се грижите за своето здраве , защото вие го заслужавате!
Бъдете здрави!
С любов : екипа на Хелт Агейн
Последвайте ни във фейсбук: https://www.facebook.com/zdravednes/

Абонирайте се за нашите имейли и ще Ви изпратим Безплатна Е-книга "Как да се грижим за стомаха?" - 7 Съвета за разрешаване на проблеми със стомашно чревния тракт.

* задължителни полета

Изберете какви имейли искате да получавате от нас.

Винаги можете да се отпишете от имейлите ни, като кликнете на "Отписване".

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.