fbpx

5 начина , с които да нормализираш високото кръвно налягане

Приятели,

много често ни питатате , как да намалите високото кръвно налягане , без да пиете лекарства. С тази статия ви предлагаме 5 изпитани и работещи метода , за бързо справяне с проблема.

Високото кръвно налягане е една от най-честите причини за влошаване на общото здравословно състояние и понякога води и до фатален край. В действителност данните сочат, че почти 40% от смъртните случаи на хора под 60-годишна възраст са свързани с хипертония, а 20% от населението под 50-годишна възраст страда от високо кръвно налягане.

Повишеното кръвно налягане започва обикновено без симптоми , но хората които вече го имат са застрашени от сърдечен удар, инсулт, аневризми, увреждане на бъбреците и увреждане на очите. Високото налягане се нарича и мълчалив убиец, защото дори с години той не причинява дискомфорт , но  уврежда жизненоважни органи, както и техните функции (мозък, сърце, бъбреци)

Нивата на кръвното налягане естествено се променят в различни периоди от живота. Децата и юношите имат значително по-ниско кръвно налягане  от възрастните хора. Стойността на кръвното налягане варира през целия ден – физиологично. Налягането е най-високо сутрин, а най-ниско вечер по време на сън.
 
Защо се увеличава кръвното налягане?
 
Най-честата причина е неизвестна (95%) . При останалите 5%, причината е вторична хипертония, т.е. повишено кръвно налягане, което е следствие от някои заболявания или нарушения в организма като бъбречно заболяване, консумация на някои лекарства.
 
Артериалното налягане може да се увеличи, когато :
– артериите губят своята еластичност и с годините се появяват артеро – склеротични плаки
– при наличие на постоянен хормонален или стресов фактор
– увеличаването на общия обем на кръвта и циркулацията повишава кръвното налягане
 
Как се лекува  високото кръвно налягане?

1.Основно правило е да се ограничи приема на  готварската сол

Важно е да се елиминира напълно, при хора които имат проблеми с високото кръвно и със сърце и бъбреци. Най- честите храни с много сол са :

  • Сосове;
  • Сирена, кашкавали;
  • Хляб;
  • Пица;
  • Салами, консерви и др.

При спиране на солта , ефектът, който можеш да се очаква е от 3 до 5 mmHg понижение на кръвното налягане. При някои силно чувствителни, редукцията може да е още по-голяма.

2. Ограничаването на въглехидратите, особено простите, понижава кръвното. Една от препоръките при кетогенните диети (тези с минимален прием на въглехидрати) е да се пие много вода и да се осолява храната. Нисковъглехидратните диети поддържат нивото на инсулина ниско, поради което не се задържат допълнително соли и течности (сходен ефект с естрогена). Ограниченията на въглехидратите и солта работят синергистично.

Очакваният ефект от намаляване на въглехидратите е спад от 1 до 6 mmHg. на кръвното налягане.

3. Редовна консумация на 2-3 скилитки чесън!  Чесънът трябва да е на първо място, в която и да е статия за високо кръвно. Няма друг толкова евтин и достъпен начин за повлияване на толкова много рискови фактори за сърдечносъдови заболявания. Освен ,че намалява кръвното , чесъна повлиява лошия холестерол, увеличава добрия, азотния оксид в съдовете и още много други. Ако имате проблеми със стоваха , за да не ви дразни е хубаво да го ядете след храна .

Ефектът от редовен прием на чесън е понижение на кръвното от 5 до 10 mmHg. Струва си да се консумира всеки ден, нали?

4. Редовен прием на чай от каркаде. Този вълшебен чай има способността да разширява кръвоносните съдове, намалява задръжката на сол и вода, действа диуретично (отводняващо) и понижава триглицеридите

5. Редовен прием на натурална билкова тинктура Хипертонил. Това е билкова тинктура, която съдържа едни от най-силните българскина билки. Тинктура Хипертонил чисти като метла кръвоносните съдове , нормализира кръвното бавни и постепенно и регулира холестерола.  Допълнително от това пречиства организма. Приема се сутрин , обед и вечер преди храна.

Не се чудете, а още сега започнете да се грижите за своето здраве , защото вие го заслужавате!
Бъдете здрави!
С любов : екипа на Хелт Агейн
Последвайте ни във фейсбук: https://www.facebook.com/zdravednes/
Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро