fbpx

Кои са симптомите на дисковата херния?

Скъпи приятели,

много често ни питате , как бързо и лесно да разберем ,че имаме дискова херния?

В днешно време много хора имат проблем с кръста и гръбначния стълб. Самия гръбначен стълб е сложен пъзел, който включва: кости, мускули и сухожилия  и във всеки един момент, може да ни създаде  проблеми. При дисковата херния гръбнакът става по-малко гъвкав и по-твърд, а ставните връзки, които заобикалят дисковете могат да се разкъсат. Самите  дискове стават по-стегнати, защото губят хидратацията си . Ако имате болка и не знаете кой е нейният източник, това може да е дисковата херния.

В зависимост от  това къде ви боли, това  ще ви покаже къде се намира вашата дискова херния. Това е много важно, защото ако имате болка или изтръпване на краката, или те се отпускат много, или са много тежки,тогава  е възможно, да имате дискова херния в лумбалната област. Ако имате дискомфорт в средата на гърба си, това може да бъде херния на гръбначния диск. И ако забележите, напрежение и болки в шията или дори в ръцете, е възможно да имате херния на шийния прешлен.

И така нека разгледаме първо симптомите за дискова херния на шийните прешлени :

Как ще ги разпознаете:

  • -болка и скованост във врата
  • -неспособност да движите врата на ляво и на дясно
  • -крампи, които слизат до раменете и ръцетe
  • – световъртеж и проблем с вестибуларния апарат

Можете също така да получите гадене и затруднения при вдигане на тежести: изведнъж започвате да чувствате слабост и да изпускате различни предмети. Това може да бъде много неприятно.

Ето какви са симптомите за  лумбална дискова хернияВ този случай, болката ще бъдат разположена в долната част на гърба си. Симптомите са:

  • странно парене или силна топлина, която ви кара да държите гърба си много прав.
  • силна болезненост в лумбалната област
  • мускулна скованост, която е придружена със спазми
  • излъчваща или дори седалищна болка.

Има много хора, които казват, че те понякога чувстват болка, изтръпване или слабост в краката си и дори несдържаност.

Как да разграничите болките в кръста от дисковата херния? Докато общата болка в гърба изчезва след няколко часа или след почивка, симптомите на дискова херния може да продължат в продължение на дни или дори седмици. Болката от дисковата херния се увеличава при кашлица,  разтягане на тялото или с продължително седене на едно място.

Обикновено лежането със свити колене, или по-дългото ходите, отколкото стоенето седнали е по-малко болезнено. Когато страдате от дискова херния имате чувство на загуба на сила, причинена от притискане на нервните окончания. Това не се случва при обща болка в гърба.

Ако имате хроничен проблем, причинен от счупване или нараняване на диск, гръбначният стълб може да се изложи на риск. Човек може да загуби контрол върху уринирането и движения на червата.

За да не се стига до тези тежки състояния и за да нямате болки в гърба и врата ние ви предлагаме най- доброто решение, билкова натурална тинктура Ставиксин. Тя оказва въздействие върху протрузията, действайки на клетъчно ниво върху връзките поддържащи хернията. Това довежда до редукция на хернията. Същевременно подобрява  на микроваскуларизацията на засегнатият участък, което засилва кръвоснабдяването и оксигенацията, които са задължителен елемент за оздравителният процес.Натуралната билкова тинктура Ставиксин намалява отока в засегнатият участък, допринасящ за компресията и възпалението. Ako имате силни болки и трябва да пиете лекарства, ние ви предлагаме обезболяващ гел Бъдете здрави, с който много бързо ще решите проблема с болките, без да пиете лекарства  и да съсипвате стомаха и червата. Обезболяващият гел  действа противовъзпалително и болкоуспокояващо.

За поръчки и консултация: тел 0897992495 или от тук с намаление : https://badizdrav.eu/shop/pri-problemi-s-kosti-i-stavi/paket-staviksin-za-zdravi-kosti-i-stavi-3-broya/

Бъдете здрави!

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро