fbpx

Помощ! Силни болките в кръста и гърба?

Силни болки във врата и гърба е изпитвал всеки пети човек през различен етап от живота си. Първата стъпка при лечение от медицината е да се обезболи и прекъсне възпалителният процес. Изписват се нестероидни противовъзпалителни , с които обаче трябва да сте изключително внимателни, защото съсипват много вътрешни органи – сърце, стомах, черва, черен дроб при повече от 4 дни лечение.

Когато се намирате в ” тежка” форма е препоръчително да останете 2-3 дни на легло и в покой но не повече. Като допълващаа терапия може да се прилага гимнастика, физиотерапия или комбинация от двете. Не бива да се примирявате с болката в кръста, защото съществуват много възможности за справяне с нея и за облекчаване на симптомите.

Кои са рисковите фактори, които могат да провокират болка в кръста и врата?

  1. Работата- постоянното седене пред компютър, шофирането или еднообразната работа
  2. Стойката на тялото и позицията
  3. Обездвижването
  4. Състоянието на мускулите както и психосоциалните фактори

Неправилната стойка, стреса, статичното едностранно натоварване на мускулите могат да причинят мускулни болки и схващане. За възникване на болката значение има напрежение в мускулите или пък точно обратното , болката причинява напрежение в мускулите. Схващането на мускулатурата допълнително усилва болката , ето защо за премахването на болката е необходимо отпускането на мускулите. Ликвидирането на мускулният спазъм или на свързаната с него болка спомага за по- бързото връщане към обичайния начин на живот.

При работа с компютър или гледане на телевизия шията често се навежда на пред или настрани. Постоянното статично напрежение на мускулатурата на шията води до нарушено кръвоснабдяване , тъй като свитата мускулатура притиска кръвоносните съдове. Това причинява болка и нервно напрежение и усилва допълнително схващането на мускулите. Натоварват се и вратните сухожилия. Болките в областта на шията често се разпространяват към раменете , гърба, плешките , но най- често към главата.

Какво да направим за да се отървем от болката в кръста и гърба?

Болките следват определена формула „На голяма част от хроничните оплаквания, свързани с гърба, за които не са  открити ясни причини, човек може да повлияе, единствено ако е активен самият той. В тези случаи единствено психиката принадлежи към успешните терапевтични методи.“Тъй като не само външната лоша стойка на тялото, но и вътрешната
отрицателна настройка, обусловена от негативния опит, душевни натоварвания или прекалено много стрес, могат да доведат до постоянно напрежение, а в резултат на това до дразнене на мускулатурата, сухожилията и съответно до болки. В лечебната практика това се свързва с простата формула за болка: напрежението предизвиква дразнене,
дразненето предизвиква възпаление, а възпалението – болка. Тя от своя страна води до страх, страхът – до стрес, а стресът усилва болката. Казано с други думи, напрегнатата психика създава условия за възникване на болки в
гърба. Не е случаен изразът, че той, тя или те са „под напрежение“. Погледнато от тази гледна точка, хроничните болки в гърба, независимо колко са тежки, имат определена функция: те сигнализират, че нещо в живота трябва да бъде променено. Затова специалистът насърчава своите пациенти да си зададат въпроса: наред ли е всичко
в моя живот? Движа ли се правилно и достатъчно? Правилна поза ли заемам часове наред на работното си място? Чувствам ли психиката си претоварена или обременена с тревоги и проблеми? Какво мога да променя, за да направя нещо добро за себе си и гърба си?

Веднага след като стресовата ситуация премине, човек трябва да положи усилия да се отпусне. Тъй като при продължителен стрес тялото отделя хормона кортизол, който стимулира разграждането на белтъчините в мускулите. А това означава, че мускулната тъкан отслабва. Когато мускулите се отпуснат, те не могат достатъчно добре да поддържат гърба. Вследствие на това се натрупват напрежения и липса на кислород, а мускулатурата не се обезпечава достатъч
но с хранителни вещества. Други последици от стреса са пристъпи на глад, наднормено тегло иvотслабване на имунната система. Те също не се отразяват благоприятно на гърба. Който се чувства подценен вработата или не получава при знание за усилията си, страда особено често от болки в кръста. Ако се добавят над 40 работни часа на седмица, освен всичко друго бива засегнат и гърба.

На първо място да променим навиците си. Ако усвоим добрата и правилна стойка, двигателната култура и използването на билколечението ние ще имам една добра опорно- двигателна система, която ще ни служи дълги години без никакви проблеми. Смяната на работата, както започване на практикуване на правилен спорт , допълнително биха могли да облекчат общото състояние за справяне с болката в кръста и гърба. Плуването и водната гимнастика  щадят и укрепват гръбначната мускулатура.

В наши дни има на пазара много начини за лечение на заболявания съпътствани от мускулни спазми , включително и оперативна намеса.

Преди да посегнете обаче към лекарствата и да стигате до крайни мерки , ние ви предлагаме да опитате нашия промо пакет “Здрави стави, здрав кръст” , които е разработен от кинезотерапевти и ортопеди . В него са включени най- щадящите и природни методи за лечение и възстановянае на цялата опорно- двигателна система. Той включва всичко необходимо за едно три месечно лечение , за да спрат болките, да се премахне възпалението и да се върне подвижността и гъвкавостта на опорно двигателната система.

“Аз имам дискова херния, на мен ще ми помогне ли?” До сега не сме имали случай на клиент, който стриктно да е пил билковата тинктура “Ставиксин” и да не е почуствал облекчение, а след няколко месеца и подобрение. Промо пакета включва 2 бр. билкова тинктура” Ставиксин” , обезболяващ гел “Бъдете здрави” , 100% билков мехлем за махане на възпалението и за масажи ,  Пакета можете да поръчате още сега от тук  с безплатна доставка: https://badizdrav.eu/shop/promo-packs/promo-paket-zdravi-stavi-zdrav-krast-za-problemi-s-oporno-dvigatelnata-sistema/

Ако тази статия ви е била полезна, споделете я с ваши познати за да може повече хора да се възползват от възможността да са информирани , че има лечение на заболявания на опорно- двигателната система. Комплексната грижа за тялото , дава уникални резултати!

Бъдете здрави!

www.badizdrav.eu

С любов : Венера Василева

и екипа на Хелт Агейн

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро