fbpx

Kак да се справим с хемороидите?

Какво причинява хемороидите ?

Как да ги премахнете , за да можете да живеете без болка и кървене? Какви са причините за да получите хемороиди?

На всички тези въпроси днес ще дадем отговор в тази статия. Ще ви помогнем да изберете най- правилните и работещи стратегии за справяне с хемородите и да ги излекувате по най- лесният и безболезнен начин.

И така…

Най- общо казано хемороидите представляват болезнено разширение на вените около ануса, което в зависимост от степента на засегнатост може да предизвика възпаление и кървене.

Какви са причините да получим хемороиди?

Най- често срещаните причини , които могат да предизвикат хемороиди са:

  1. Колита и проблемите с лошото храносмилане. За съжаление колита е причина за поява на хемороиди в 80% от случайте. 
  2. Следва заседналият начин на живот и обездвижването. Липсата на движение оказва голямо влияние върху хемороидите
  3. Възпалението на съдовата система.
  4.  Тежкият физически труд.

Най-често хемороидите се срещат между 30 –  40 годишна възраст , но могат да засегнат и хора след 50 години.

Какви са признаците ,че страдаме от  хемороиди?

Обикновено оплакването е , че излизат малки възелчета около ануса, които се увеличават при отиване по нужда; Допъалнително от това зачестяват болките и сърбежа при изхода на дебелото черво.  Лошото на хемороидите е, че много лесно кървят и често са болезнени.

Хемороидите биват външни и вътрешни. Външните хемороиди са различно големи венозни разширения, неправилно закръглени, с моравосинкав цвят, по едно или няколко около ануса. При натискане изчезват, но когато са възпалени, причиняват силни болки, стават твърди, изхождането по голяма нужда е много болезнено.  Болният често от болки не може да се движи или да стои прав. Обикновено за 34 дни болките преминават, но когато се пукат, околното място се заразява и затруднява лечението. Вътрешните хемороиди се намират от вътрешната страна на ануса и нямат симптоми , освен при криза. Тогава са  придружени с болки, кръвотечение, което се състои в няколко капки или е доста силно и ако се повтаря често, изтощава болния. Много важно за хемороидите условие е , че когато проблема е от тях,  кръвта е алено червена. Когато обаче стане въпрос за по- сериозен проблем на дебелото черво, то тогава кръвта е тъмна.

Как да се предпазим и да не получаваме хемороиди?  Това се случва , като се започне билколечение, придружено с повече движение, балансирана храна, прием на минимум 2 литра на ден вода  и не на последно място запазване на редовен стомах.

Какво е лечението на хемороиди? Лечението е редно да е комплексно. За да има ефект, трябва да е вътрешно и външно лечение . Основната цел е да се премахнат  всички условия, които предизвикват застой на кръв в задното черво, общо  регулиране на червата и борба със запека.

За да се справите с хемороидите, трябва да вземете незабавни мерки и да бъдете много по-упорити от това коварно заболяване. Снабдете се с билков мехлем Венигрин и тинктура Венигрин и ги използвайте ежедневно, за да постигнете трайно облекчение на симптомите. Мехлем Венигрин сложете на тоалетката в банята и след всяко ходене по нужда използвайте мехлема като взимате колкото грахово зърно за да мажете цялата анална област. Също и приемане на хуск, за редовно , меко и леко изхождане до тоалетна без болка и запек.

Ето тук можете да се запознаете с Хуск: https://badizdrav.eu/shop/kolit-gastrit-yazva/indijski-zhivovlyak-na-lyuspi-husk-bio-100-gr/

Можете да поръчате на тел. 0897992495  или на сайта на Бъдете здрави www.badizdrav.eu

Ако тази статия Ви е била полезна, моля споделете я с ваши приятели, познати и близки за да може повече хора да са информирани и здрави!

Бъдете здрави!

Екипа на : Хелт Агейн

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро