fbpx

Хемороиди и как да се справим с тях

Кои са причините да се появяват хемороидите ? Как да ги премахнете ,за да можете да живеете живот без болка? Какво представлява прегледа при доктор на хемороиди? На тези въпроси искаме да отговорим в тази статия за да сме полезни , да успокоим някой , а други просто да ги насочим към лекар където да направят своя преглед.

Какво най- общо представляват хемороидите?

Това са  болестно разширение на вените около ануса (задния проход).

Какви са причините да получим хемороиди?

Его най- често срещаните 5 фактора , причиняващи хемороиди:

На първо място това е колита. Той е в 80 % от случаите причинител на хемороиди. Следва заседналия начин на живот и обездвижването. На трето място е възпаление на вените . Бремеността също оказва голям значение за появата на хемороиди. И не на последно място това е тежкия физически труд.

Най-често хемороидите се срещат между 30 –  40 годишна възраст , но могат да засегнат и хора след 50 години.

Какви са признаците ,че страдаме от  хемороиди?

Болният се оплаква, че му излизат малки възелчета около задния проход, които се увеличават при отиване по нужда; има болки и сърбеж при изхода на дебелото черво. Лесно кървят и често са много болезнени. Хемороидите биват външни и вътрешни. Външните хемороиди са различно големи венозни разширения, неправилно закръглени, с моравосинкав цвят, по едно или няколко около ануса. При натискане изчезват, но когато са възпалени, причиняват силни болки, стават твърди, изхождането по голяма нужда е много болезнено, болният често от болки не може да се движи или да стои прав. Обикновено за 34 дни болките преминават, но когато се пукат, околното място се заразява и затруднява лечението. Вътрешните хемороиди се намират от вътрешната страна на ануса и нямат симптоми , освен при криза. Тогава са  придружени с болки, кръвотечение, което се състои в няколко капки или е доста силно и ако се повтаря често, изтощава болния.Кръвта е алено червена!

Какви са предсказанията при проблем с хемороидите? Благоприятно завършва  в леки случаи и сериозно в тежки случаи.

Как да се предпазим и да не получаваме хемороиди?  Това се случва , като се  води  природосъобразен живот с много движение и редовен стомах.

Какво е лечението на хемороиди? Лечението е редно да е комплексно. Вътрешно и външно лечение , което има за цел да премахне всички условия, които предизвикват застой на кръв в задното черво, регулиране на червата и  борба със запека.

Как се извършва прегледа при лекар?

Прегледът е следния:  лекарят оглежда около ануса за външни хемороиди, а след това извършва преглед на ректума за  вътрешни хемороиди. За да се установи дали пациентът страда от вътрешни хемороиди, е необходимо докторът да опипа с пръст, намазан с лубрикант, стените на ректума. Ако има съмнения за вътрешни хемороиди, лекарят може да използва и аноскоп (пластмасова тръба). Аноскопът осветява ректума и могат да се видят евентуалните кървящи и или подути вени. Прегледа е в рамките на няколко минути и не е болезнен. 

За да се справите с хемороидите, трябва да вземете незабавни мерки и да бъдете много по-упорити от това коварно заболяване. Снабдете се с билков мехлем Венигрин и тинктура Венигрин и ги използвайте ежедневно, за да постигнете трайно облекчение на симптомите. Също и приемане на хуск, за редовно ходвнв до тоалетна без болка и запек. Ето тук можете да се запознаете с Хуск: https://badizdrav.eu/shop/kolit-gastrit-yazva/indijski-zhivovlyak-na-lyuspi-husk-bio-100-gr/ Можете да поръчате на тел. 0897992495  или на сайта на Бъдете здрави www.badizdrav.eu

Ако тази статия Ви е била полезна, моля споделете я с ваши приятели, познати и близки за да може повече хора да са информирани и здрави!

Бъдете здрави!

Екипа на : Хелт Агейн

Абонирайте се за нашите имейли и ще Ви изпратим Безплатна Е-книга "Как да се грижим за стомаха?" - 7 Съвета за разрешаване на проблеми със стомашно чревния тракт.

* задължителни полета

Изберете какви имейли искате да получавате от нас.

Винаги можете да се отпишете от имейлите ни, като кликнете на "Отписване".

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.