fbpx

Хемороиди и как да се справим с тях

Кои са причините да се появяват хемороидите ? Как да ги премахнете ,за да можете да живеете живот без болка? Какво представлява прегледа при доктор на хемороиди? На тези въпроси искаме да отговорим в тази статия за да сме полезни , да успокоим някой , а други просто да ги насочим към лекар където да направят своя преглед.

Какво най- общо представляват хемороидите?

Това са  болестно разширение на вените около ануса (задния проход).

Какви са причините да получим хемороиди?

Его най- често срещаните 5 фактора , причиняващи хемороиди:

На първо място това е колита. Той е в 80 % от случаите причинител на хемороиди. Следва заседналия начин на живот и обездвижването. На трето място е възпаление на вените . Бремеността също оказва голям значение за появата на хемороиди. И не на последно място това е тежкия физически труд.

Най-често хемороидите се срещат между 30 –  40 годишна възраст , но могат да засегнат и хора след 50 години.

Какви са признаците ,че страдаме от  хемороиди?

Болният се оплаква, че му излизат малки възелчета около задния проход, които се увеличават при отиване по нужда; има болки и сърбеж при изхода на дебелото черво. Лесно кървят и често са много болезнени. Хемороидите биват външни и вътрешни. Външните хемороиди са различно големи венозни разширения, неправилно закръглени, с моравосинкав цвят, по едно или няколко около ануса. При натискане изчезват, но когато са възпалени, причиняват силни болки, стават твърди, изхождането по голяма нужда е много болезнено, болният често от болки не може да се движи или да стои прав. Обикновено за 34 дни болките преминават, но когато се пукат, околното място се заразява и затруднява лечението. Вътрешните хемороиди се намират от вътрешната страна на ануса и нямат симптоми , освен при криза. Тогава са  придружени с болки, кръвотечение, което се състои в няколко капки или е доста силно и ако се повтаря често, изтощава болния.Кръвта е алено червена!

Какви са предсказанията при проблем с хемороидите? Благоприятно завършва  в леки случаи и сериозно в тежки случаи.

Как да се предпазим и да не получаваме хемороиди?  Това се случва , като се  води  природосъобразен живот с много движение и редовен стомах.

Какво е лечението на хемороиди? Лечението е редно да е комплексно. Вътрешно и външно лечение , което има за цел да премахне всички условия, които предизвикват застой на кръв в задното черво, регулиране на червата и  борба със запека.

Как се извършва прегледа при лекар?

Прегледът е следния:  лекарят оглежда около ануса за външни хемороиди, а след това извършва преглед на ректума за  вътрешни хемороиди. За да се установи дали пациентът страда от вътрешни хемороиди, е необходимо докторът да опипа с пръст, намазан с лубрикант, стените на ректума. Ако има съмнения за вътрешни хемороиди, лекарят може да използва и аноскоп (пластмасова тръба). Аноскопът осветява ректума и могат да се видят евентуалните кървящи и или подути вени. Прегледа е в рамките на няколко минути и не е болезнен. 

За да се справите с хемороидите, трябва да вземете незабавни мерки и да бъдете много по-упорити от това коварно заболяване. Снабдете се с билков мехлем Венигрин и тинктура Венигрин и ги използвайте ежедневно, за да постигнете трайно облекчение на симптомите. Също и приемане на хуск, за редовно ходвнв до тоалетна без болка и запек. Ето тук можете да се запознаете с Хуск: https://badizdrav.eu/shop/kolit-gastrit-yazva/indijski-zhivovlyak-na-lyuspi-husk-bio-100-gr/ Можете да поръчате на тел. 0897992495  или на сайта на Бъдете здрави www.badizdrav.eu

Ако тази статия Ви е била полезна, моля споделете я с ваши приятели, познати и близки за да може повече хора да са информирани и здрави!

Бъдете здрави!

Екипа на : Хелт Агейн