fbpx

Кои 8 навика вредят на имунната ни система?

Приятели,

знаем ли кои навици вредят изключително много на имунната ни система?

Как можем да ги премахнем или поне да ги намалим за да можем в сезона на вирусите и грипа ние да сме здрави.

Отделете 5 минути и научете какво пречи на  имунната ни система да работи добре .

И така..

Най- големия враг на имунитета ,  това е

  1. Недоспиването или липсата на сън. Докато спим, тялото ни стимулира имунната система да се бори с бактериите и вирусите, атакуващи организма през целия ден. Ако не си набавяме достатъчно сън, имунните защити падат значително, защото тялото не е отпочинало достатъчно, за да събере сили за нови битки с бактериите и вирусите. Постарайте се да набавяте на тялото си минимум 7 часа сън , за да може да се чувствате бодри, отпочинали и да не ви “събарят” грип и настинки.

Следващият по значимост враг на имунитет ни това е

2, Продължително седене. Колкото и странно да звучи на пръв поглед седенето през по-голямата част от деня е пагубно за имунната система. Тя има нужда от добро кръвообращение, за да си набавя нужните хранителни вещества. Инфекциите на горните дихателни пътища при продължително седящите хора са с до 42% по-продължителни в сравнение с по-активните хора. Осигурете си всеки ден разходка на чист въздух минимум за 50 минути. Това не само ще засили имунната ви система , но и ще ви помогне да намалите стреса от живота си.

Много знаково и ключово за доброто функциониране на имунната система е

3, Да не се чувстваме в самота. Самотата причинява тъга и деперсия, а тези две състояния  провокират прекомерна секреция на хормона норепинефрин – стероиден хормон на надбъбречната жлеза. Срещите с позитивни и добронамерени хора не само ще ни допринесат за щастлив живот , но и ще го трансформират. Обграждайте се с такива хора.

Следващия враг на имунната система това е

4, Затлъстяването. Каква е връзката ? Натрупването на мазнини в тялото пречи на синтеза на бели кръвни клетки, отговорни за имунната защита. Това блокира работата на имунитета. Подържането на добро здравословно тегло играе ключова роля в здравето на целия организъм.

Друг важен фактор, които действа срещу имунната система това е

5, Хроничният стрес. Той  предполага натрупване на стресови хормони в тялото, възпрепятстващи функциите и работата на имунната система. Постепенно на организма му става все по-трудно да се бори с външните влияния и когато този стрес е всекидневен и това води до сериозни поражения в тялото. Излизането от стресовата среда е ключово както за физическото , така и за психичното здраве.

6 Лоши мазнини са другия неприятел на имунната система. Наситените мазнини пречат на имунната система да реагира с необходимата скорост, с която иначе би реагирала срещу бактерии и вируси. Така възникват възпаленията в тялото. Омега-3 мастните киселини от друга страна, считани за едни от най-полезните мазнини, имат противовъзпалителни свойства, които помагат на имунната система да разпознае навреме патогените и да ги атакува. Добър имунно стимулатор на Омега 3,6,9 е натуралното масло от орех  с витамин Е. Можете да го закупите от тук: www.badizdrav.eu

7, Приемането  на антибиотици при първите симптоми на вирус или грип също много негативно влияние оказват на имунната система. Антибиотиците в много случай спасяват човешки живот когато става дума за бактериална инфекция , но не и при настинка.  Най-голямата грешка при употреба на антибиотици е ненужното им приемане. Хората, които пият антибиотици и спират приема по-рано от предписаното, обвиняват лекарството за неуспеха на лечението. Виновни обаче сме самите ние.
Неправилното вземане на антибиотик прави не само организма резистентен към активното вещество, но и самите бактерии.

8, Ако имунната система на партньора ви е слаба, според много учени то и вашата имунна система е такава.  Звучи странно, но проучване, публикувано в Nature Immunology констатира този факт. 50% от изследваните хора с понижен имунитет са имали интимен партньор или съпруг/а със слаба имунна система. Авторите на изследването смятат, че хората, които живеят заедно и имат сходни навици и разбирания, споделят и близки нива на имунитет.

Ако искате да защитите и да засилите по природен начин вашата имунна система е хубаво да се грижите за нейното укрепване и засилване. Освен избягването на горните случай , които съсипват имунитета , ние ви предлагаме билковата натурална тинктура Имунно. Тя съдържа три естествени био имунно стимуланта: корен от астрагал, черен бъз и черен орех. Тези три съставки допринасят изключително много за укрепване и засилване на имунната система . Успешно тинктура Имунно се прилага след тежко боледуване , както и след химео или лъчетерапия. Сега натурална билкова тинктура Имунно можете да вземете с 30% намаление от тук: https://badizdrav.eu/shop/bilkovi-ekstrakti/tinktura-imunno-za-zasilvane-na-imunnata-sistema/

Ако тази статия ви е била полезна, споделете я с ваши приятели и близки.

Бъдете здрави!

С любов: Венера Василева и

екипа на Хелт Агейн

www.badizdrav.eu

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро