fbpx

Колко вода да пием на ден?

Приятели,

скоро ви зададохме въпроса “Колко вода да пием на ден?” и получихме много и разнообразни отговори, за което много Ви благодарим. Оказва се , че  да се пие вода е най-важното нещо на света, непосредствено след дишането . Да звучи странно, но е факт!

Колко вода обаче е нужно да пием на ден?

Клетките в човешкото тяло са изградени от 70-75% вода, като процентът варира в зависимост от  пола, възрастта и килограмите и затова и приема на вода при различните хора е различен. Например жените имат по-малко процентно съдържание на вода от мъжете. А да не забравяме , че с  възрастта количеството вода в човешкия организъм намалява.

Водата подобрява храносмилането, работата на сърцето и цялата съдова система; намалява риска да се разболеем от рак; очиства организма от токсини; лекува главоболието; помага ни като  прави кожата ни по-здрава и млада; дава ни енергия.

Предлагаме Ви да разгледате таблицата по- долу и всеки сам за себе си да изчисли според собствените си килограми , колко вода му е нужно на ден.

 В първата колона са показани килограмите, а във втората – количеството вода. За ваше улеснение количеството вода е измерено и в чаши от по 0,250 литра.

9 кг – 0,25 литра, или 1 чаша

18 кг – 0,50 литра, или 2 чаши

27 кг – 0,75 литра, или 3 чаши

36 кг – 1,00 литра, или 4 чаши

45 кг – 1,25 литра, или 5 чаши

54 кг – 1,50 литра, или 6 чаши

63 кг – 1,75 литра, или 7 чаши

72 кг – 2,00 литра, или 8 чаши

81 кг – 2,25 литра, или 9 чаши

90 кг – 2,50 литра, или 10 чаши

99 кг – 2,75 литра, или 11 чаши

108 кг – 3,00 литра, или 12 чаши

117 кг – 3,25 литра, или 13 чаши

126 кг – 3,50 литра, или 14 чаши

135 кг – 3,75 литра, или 15 чаши

144 кг – 4,00 литра, или 16 чаши

Когато говорим за вода, това означава вода, а не чай, сок, кафе..

Необходимостта от пиене на вода в обем между 1,5 до 3 л дневно е обяснимо. Водната среда е преобладаващата част от теглото ни. Всички обменни процеси се осъществяват в течна среда. Ако снабдяваме организма си с достатъчно вода и той ще работи както трябва.

Друг много важен въпрос , който трябва да бъде изяснен е : “Кога да се пие вода?” , защото както ще стане ясно по- надолу в статията има периоди , в които водата по- скоро вреди на организма , отколкото да помага.

В кои случай пиенето на вода е хубаво да се избягва?

  1. Грешка: Когато пиете вода по време на ядене, вие сте направили всичко възможно тя да не се преработи.

Стомашният сок съдържа солна киселина, която разгражда попадналата в стомаха храна. Установено е, че за преработка на хляба са необходими около половин час, максимум до един. Тогава концентрацията на солната киселина е сравнително слаба. За разграждането на месо, риба, яйца се изискват 2 до 3 часа под въздействието на по-концентрирана солна киселина. Пържената и мазната храна изискват около 4 часа.

2. Грешка: Ако пиете вода по време на хранене, разреждате концентрацията на солната киселина

По този начин се затрудняват сложните биохимични процеси, които протичат в стомаха, поради разредената концентрация на солната киселина. Храната започва да гние и тези токсични субстрати се всмукват от клетките на червата. Разбира се, че черният дроб и бъбреците имат детоксикираща функция, но когато редовно храната вместо да се асимилира под формата на пълноценни хранителни съставки, се абсорбира като токсини. Резултатите са различни хронични болести.

Благодарим Ви , че сте с нас и се грижите за здравето си!

Бъдете здрави!

С грижа за вас: Венера Василева и

екипа на Хелт Агейн

Оставете  ни отзив във фейсбук: https://www.facebook.com/pg/zdravednes/reviews/?ref=page_internal

С любов : Екипа на Хелт Агейн

За повече информация посетете : www.badizdrav.eu

Абонирайте се за нашите имейли и ще Ви изпратим Безплатна Е-книга "Как да се грижим за стомаха?" - 7 Съвета за разрешаване на проблеми със стомашно чревния тракт.

* задължителни полета

Изберете какви имейли искате да получавате от нас.

Винаги можете да се отпишете от имейлите ни, като кликнете на "Отписване".

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.