Колко вода да пием на ден?

Приятели,

скоро ви зададохме въпроса “Колко вода да пием на ден?” и получихме много и разнообразни отговори, за което много Ви благодарим. Оказва се , че  да се пие вода е най-важното нещо на света, непосредствено след дишането . Да звучи странно, но е факт!

Колко вода обаче е нужно да пием на ден?

Клетките в човешкото тяло са изградени от 70-75% вода, като процентът варира в зависимост от  пола, възрастта и килограмите и затова и приема на вода при различните хора е различен. Например жените имат по-малко процентно съдържание на вода от мъжете. А да не забравяме , че с  възрастта количеството вода в човешкия организъм намалява.

Водата подобрява храносмилането, работата на сърцето и цялата съдова система; намалява риска да се разболеем от рак; очиства организма от токсини; лекува главоболието; помага ни като  прави кожата ни по-здрава и млада; дава ни енергия.

Предлагаме Ви да разгледате таблицата по- долу и всеки сам за себе си да изчисли според собствените си килограми , колко вода му е нужно на ден.

 В първата колона са показани килограмите, а във втората – количеството вода. За ваше улеснение количеството вода е измерено и в чаши от по 0,250 литра.

9 кг – 0,25 литра, или 1 чаша

18 кг – 0,50 литра, или 2 чаши

27 кг – 0,75 литра, или 3 чаши

36 кг – 1,00 литра, или 4 чаши

45 кг – 1,25 литра, или 5 чаши

54 кг – 1,50 литра, или 6 чаши

63 кг – 1,75 литра, или 7 чаши

72 кг – 2,00 литра, или 8 чаши

81 кг – 2,25 литра, или 9 чаши

90 кг – 2,50 литра, или 10 чаши

99 кг – 2,75 литра, или 11 чаши

108 кг – 3,00 литра, или 12 чаши

117 кг – 3,25 литра, или 13 чаши

126 кг – 3,50 литра, или 14 чаши

135 кг – 3,75 литра, или 15 чаши

144 кг – 4,00 литра, или 16 чаши

Когато говорим за вода, това означава вода, а не чай, сок, кафе..

Необходимостта от пиене на вода в обем между 1,5 до 3 л дневно е обяснимо. Водната среда е преобладаващата част от теглото ни. Всички обменни процеси се осъществяват в течна среда. Ако снабдяваме организма си с достатъчно вода и той ще работи както трябва.

Друг много важен въпрос , който трябва да бъде изяснен е : “Кога да се пие вода?” , защото както ще стане ясно по- надолу в статията има периоди , в които водата по- скоро вреди на организма , отколкото да помага.

В кои случай пиенето на вода е хубаво да се избягва?

  1. Грешка: Когато пиете вода по време на ядене, вие сте направили всичко възможно тя да не се преработи.

Стомашният сок съдържа солна киселина, която разгражда попадналата в стомаха храна. Установено е, че за преработка на хляба са необходими около половин час, максимум до един. Тогава концентрацията на солната киселина е сравнително слаба. За разграждането на месо, риба, яйца се изискват 2 до 3 часа под въздействието на по-концентрирана солна киселина. Пържената и мазната храна изискват около 4 часа.

2. Грешка: Ако пиете вода по време на хранене, разреждате концентрацията на солната киселина

По този начин се затрудняват сложните биохимични процеси, които протичат в стомаха, поради разредената концентрация на солната киселина. Храната започва да гние и тези токсични субстрати се всмукват от клетките на червата. Разбира се, че черният дроб и бъбреците имат детоксикираща функция, но когато редовно храната вместо да се асимилира под формата на пълноценни хранителни съставки, се абсорбира като токсини. Резултатите са различни хронични болести.

Благодарим Ви , че сте с нас и се грижите за здравето си!

Бъдете здрави!

С грижа за вас: Венера Василева и

екипа на Хелт Агейн

Оставете  ни отзив във фейсбук: https://www.facebook.com/pg/zdravednes/reviews/?ref=page_internal

С любов : Екипа на Хелт Агейн

За повече информация посетете : www.badizdrav.eu