fbpx

Болки в кръста , ами сега?

Приятели,

няма човек, който поне веднъж в живота си да не е изпитвал болка в кръста. Това страдание е на второ място по неврологични оплаквания след главоболието.

Болката в кръста може да има много причини , но хубавото е ,че минава от само себе си. Ако обаче това не се случи , ще се наложи да се вземат по- сериозни мерки. Това може да е сигнал за развиващо се заболяване ,както и за травма на мускулите ,костите и нервите изхождащи от гръбначния стълб.

Когато има засегнати нерви , обикновено при промяна на структурата на между прешления диск , това може да причини остра болка в кръста и изтръпване на крайниците. Дисковата херния и дископатията са състояния при които междупрешленните дискове дегенерират, фиброзният пръстен по периферията изтънява и се получават разкъсвания. Именно тогава меката част от диска изкача и притиска съседен нерв.

Спондилозата е друго заболяване , характерно с болка в кръста. Прешлените и дисковете губят гъвкавостта и обема си , поради което изтъняват. При това състояни е дори лека травма може да причини увреждане на коренчетата на нерва.

Спиналната стеноза е другото много често срещано състояние , характеризиращо се с болки в кръста. При него има дегенерация на гръбначните дискове и се получава стеснение на гръбначно- мозъчния канал. Тези изменения могат да бъдат видяни и на обикновена рентгенова снимка.

Това са една малка част от проблемите свързани с болка в кръста. Как да се лекуваме ?

На първо място ако имате възпаление на нерва , задължително условие да не поставяте топли компреси, грейки и всичко излъчващо топлина за да не се задълбочат нещата. Преглед при невролог със снимка е задължителен за да се установи причината за болката. В зависимост от поставената диагноза се предприема и лечение. Като цяло при всички състояния на опорно- двигателната система те се характеризират със следните възстановителни методи , а именно:

1.След преминаване на възпаления нерв/ ако има такъв/ поне 14 дни да няма никакво тежко физическо натоварване.

2.Леки масажи и леки физически упражнения са добър вариант

  1. При носене на предмети , тежестта се разпределя равномерно между двете ръце.
  2. Пиене на витамини от групата на Б комплекс
  3. Леки разходки
  4. Без усукване и резки движения по време на възстановителния период

Ставиксин е продукт на билкова основа, които действа на цялата опорно- двигателна система.

Защо Ставиксин ще ти помогне?

Съдържа специален набор от билки , колаген и хиалуронова киселина които  действат като смазка за ставите и кръста, имат силно против възпалително действие , подпомагат и поддържат в добро здраве ставния хрущял и съединителната тъкан в тялото.

Препоръчваме  прием поне 3 месеца за да се възстановите и да се отървете от болките и проблемите на опорно- двигателната система . Ако искате да ви помогнем, да имате резултати и да върнете движението на тялото започнете лечение още сега от тук в комбинация с обезболяващ гел за болки ” Бъдете здрави”. Обезболяващия гел ви го препоръчваме за да си спестите пиенето на болкоуспокоителни, които не само , че могат да ви докарат язва, но да се стигне и до сърдечна недостатъчност. В комбинация пиене на Ставиксин с мазане с обезболяващия гел ” Бъдете здрави” ще ви помогне по по- бърз начин да се възстановите. Вижте тук: https://badizdrav.eu/shop/promo-packs/promo-paket-za-stavi-i-kosti-staviksin/

Бъдете здрави!

Ако статията ви е била полезна, моля помогнете на ваши приятели и познати също да разберат как да си помогнат при болки в кръста!

С любов: Венера Василева

и екипа на Хелт Агейн

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро