fbpx

Болки в кръста , ами сега?

Приятели,

няма човек, който поне веднъж в живота си да не е изпитвал болка в кръста. Това страдание е на второ място по неврологични оплаквания след главоболието.

Болката в кръста може да има много причини , но хубавото е ,че минава от само себе си. Ако обаче това не се случи , ще се наложи да се вземат по- сериозни мерки. Това може да е сигнал за развиващо се заболяване ,както и за травма на мускулите ,костите и нервите изхождащи от гръбначния стълб.

Когато има засегнати нерви , обикновено при промяна на структурата на между прешления диск , това може да причини остра болка в кръста и изтръпване на крайниците. Дисковата херния и дископатията са състояния при които междупрешленните дискове дегенерират, фиброзният пръстен по периферията изтънява и се получават разкъсвания. Именно тогава меката част от диска изкача и притиска съседен нерв.

Спондилозата е друго заболяване , характерно с болка в кръста. Прешлените и дисковете губят гъвкавостта и обема си , поради което изтъняват. При това състояни е дори лека травма може да причини увреждане на коренчетата на нерва.

Спиналната стеноза е другото много често срещано състояние , характеризиращо се с болки в кръста. При него има дегенерация на гръбначните дискове и се получава стеснение на гръбначно- мозъчния канал. Тези изменения могат да бъдат видяни и на обикновена рентгенова снимка.

Това са една малка част от проблемите свързани с болка в кръста. Как да се лекуваме ?

На първо място ако имате възпаление на нерва , задължително условие да не поставяте топли компреси, грейки и всичко излъчващо топлина за да не се задълбочат нещата. Преглед при невролог със снимка е задължителен за да се установи причината за болката. В зависимост от поставената диагноза се предприема и лечение. Като цяло при всички състояния на опорно- двигателната система те се характеризират със следните възстановителни методи , а именно:

1.След преминаване на възпаления нерв/ ако има такъв/ поне 14 дни да няма никакво тежко физическо натоварване.

2.Леки масажи и леки физически упражнения са добър вариант

  1. При носене на предмети , тежестта се разпределя равномерно между двете ръце.
  2. Пиене на витамини от групата на Б комплекс
  3. Леки разходки
  4. Без усукване и резки движения по време на възстановителния период

Ставиксин е продукт на билкова основа, които действа на цялата опорно- двигателна система.

Защо Ставиксин ще ти помогне?

Съдържа специален набор от билки , колаген и хиалуронова киселина които  действат като смазка за ставите и кръста, имат силно против възпалително действие , подпомагат и поддържат в добро здраве ставния хрущял и съединителната тъкан в тялото.

Препоръчваме  прием поне 3 месеца за да се възстановите и да се отървете от болките и проблемите на опорно- двигателната система . Ако искате да ви помогнем, да имате резултати и да върнете движението на тялото започнете лечение още сега от тук в комбинация с обезболяващ гел за болки ” Бъдете здрави”. Обезболяващия гел ви го препоръчваме за да си спестите пиенето на болкоуспокоителни, които не само , че могат да ви докарат язва, но да се стигне и до сърдечна недостатъчност. В комбинация пиене на Ставиксин с мазане с обезболяващия гел ” Бъдете здрави” ще ви помогне по по- бърз начин да се възстановите. Вижте тук: https://badizdrav.eu/shop/promo-packs/promo-paket-za-stavi-i-kosti-staviksin/

Бъдете здрави!

Ако статията ви е била полезна, моля помогнете на ваши приятели и познати също да разберат как да си помогнат при болки в кръста!

С любов: Венера Василева

и екипа на Хелт Агейн

Абонирайте се за нашите имейли и ще Ви изпратим Безплатна Е-книга "Как да се грижим за стомаха?" - 7 Съвета за разрешаване на проблеми със стомашно чревния тракт.

* задължителни полета

Изберете какви имейли искате да получавате от нас.

Винаги можете да се отпишете от имейлите ни, като кликнете на "Отписване".

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.