fbpx

Защо ни болят гърба и кръста?

Приятели,

болките в гърба и кръста са най- често срещаните неврологични оплаквания, които се нареждат на второ място след главоболието. Какво ги причинява и как можем да се справим с тях?

Все по- често , много специалисти констатират , че този тип проблеми  засяга все повече млади хора. Една от основните причичина за появата на болките в кръста и гърба се дължи на заседналият начин на живот. За да се предотврати този проблем ние ви препоръчваме да имате балансиран начин на живот. Какво ще рече това? Сега през лятото можете спокойно да планирате малка разходка в парка преди работа или след работа. Ако нямате на близо парк, добър вариант е разходка през обедната почивка и ставане от работното място / ако сте седнали / на всеки 40 минути. По този начин няма да се натоварват много лумбалните прешлени.

Понякога острата болка в кръста е в резултат на травми, падане, удар, както и на физически упражнения, вдигане на тежести. Ако сте предразположени към такива състояния, трябва да  вземате нужните предпазни мерки за да не се стига до травми.

Най- големия причинител на болки в кръста това е ишияса. Обикновенно се обостря при физическо натоварване, като болката не остава на едно място, а тръгва и надолу по единия крак. Това състояние е все по-разпространено сред младите хора, като причините за него са остеохондроза (шип, засягащ седалищния нерв) и поясната дискова херния – вид деформация, разкъсване или изпъкване на междупрешленен диск заради износване или травма.

Напоследък много кинезотерапевти отчитат  неправилната стойка като много сериозен проблем причиняващ пронизващи болки в кръста и гърба.. Младите хора прекарват по-голямата част от ежедневието си в офиси, седнали на компютър. Неправилната стойка може да причини сериозен дискомфорт. Когато сме седнали трябва да се придържаме към едно просто правило – облегалката на стола трябва да бъде опора на долната част на гърба, стъпалата трябва спокойно да стъпват на пода, а рамената трябва да са изправени и отуснати назад.

Друг фактор е липсата на правилна загрявка преди извършването на физическа дейност или спорт, тъй като липсата на подготовка може да доведе до травми. Затова е добре да поддържаме ежедневно своята форма и да бъдем умерени и внимателни при извършване на резки движения (вдигане на тежко, ремонтни дейности и т.н.).

Това, което забелязваме като доста често срещан проблем е настинката . И то не коя да е , а тази от течение, надухване и най- вече от климатици. Освен, че е много опасна , може да ви вкара на легло за няколко дни , затова силно ви препоръчваме да седите далеч от течения и надухвания.

Статистиката показва ,че болки в гърба и кръста получават  над 75-80 на сто от хората през живота си. В много случаи тези болки  отшумяват до 2-3 дни. Ако продължи по-дълго обаче, това е симптом за заболяване и показва , че трябва да се потърси личния лекар. Периодичната поява в продължение на три месеца вече говори, че заболяването е станало хронично.

Друг важен момент , който нашите клиенти знаят е ,че по принцип след 30-годишна възраст в гръбначния стълб започват изменения, свързани с остаряването и изхабяването. Тези изменения може да са приплъзване на прешлени заради износен диск между тях, при което да се притисне гръбначния мозък. Също така  може да е разкъсване на диск, при което ядрото му излиза и притиска нерв. Може да е ставно възпаление, което да предизвика хрущялни изменения, да засегне диск, и др. Много често срещана е дисковата херния при поясните прешлени – разкъсване на дисковия пръстен и навлизане на меката му част в канала на гръбначния мозък. От притискането на нерви болката е остра и като минава към крака и води до загуба на чувствителност. Освен до обездвижване, заболяването може да предизвика различни проблеми  с отделителната, а също така и с половата система.

Ние предлагаме  успешно лечение на всички заболявания, предизвикващи болки в кръста и гърба. Нашите  средства и методи са напълно природосъобразни, без да  се използват химии и нямат странични ефекти.Това са натурална билкова тинктура за пиене Ставиксин , обезболяващ гел срещу болки и крампи “ Бъдете здрави” и натурален билков мехлем Венигрин, който е за втриване на билките и масажи с цел подобряване на кръвообращението и кръвооросяването.

Прилагат се билки за вътрешен прием като подправки към храната, чайове, конфитюри, леки вина и т.н. Разбира се, има и комбинации от билки под формата на хапчета, капсули, сиропи. Има и за външно приложение – за втриване, за сауни с билки и т.н. Използват се и извлечени от растения масла, в които често допълнително се варят билки, с които се правят обливания и масажи. Лечебният курс е с продължителност минимум 4 месеца , като е  насочен изцяло към връщането на  равновесие и баланс на целия организъм. Продуктите можете да закупите още днес от сайта от тук https://badizdrav.eu/shop/promo-packs/promo-paket-zdravi-stavi-zdrav-krast-za-problemi-s-oporno-dvigatelnata-sistema/ или да попитате за намаление на тел. 0897992495.

Бъдете здрави и се грижете за вашето здраве !

С любов : Хелт Агейн

Прекрасна нова седмица!

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро