fbpx

Защо да закусваме сутрин?

Приятели,

преди няколко дни ви попитахме дали закусвате. Получихме много и различни мнения.

Това , което е важно да се знае е , че закуската е първото и най- важно хранене за деня. Това , което много специалисти констатират е , че  тя дава енергия и подпомага физическата активност на организма през целия ден. Важно е  закуската да доставя около 25 % от общата калорийна стойност на храната за деня, а за здравословен  се счита 3 или 4 пъти на ден да се  приема  храната .Това съответства на циркадиалния ритъм („биологичен часовник”) на стомашно-чревния ни тракт.

Друг важен въпрос е “В колко часа да се закусва?”

Най- добре е това да се случва между 7 и 8 часа сутринта. Тогава и стомашно- чревният ни тракт е най- активен и спокойно може да преработи това , което му поднасяме.

Когато говорим за здравословна закуска , която ни дава енергия и добър старт на деня е хубаво тя да включва белтъчини, въглехидрати и мазнини. Добър вариант на закуска е омлет от яйца с хляб, както и истинско сирене , с филия хляб, домат и краставица. Може също да изберем за закуска овесени ядки с истинско кисело мляко и парченца плодове и бадеми в тях. Избягвайте захарта , както и  коренфлейка, сиропите, пастите и белия хляб. Те се консумират от организма бързо , от тях ще ви се качи много рязко кръвната захар, след което също така рязко и ще спадне. Това ще доведе на тялото ви бързо огладняване и ще ви  остави  уморени само след няколко часа.

Ако похапвате на закуска храна богата на протеини и фибри , те ще ви заситят и няма да изгладнеете до обяд. Това ще ви донесе добро здраве , отлични килограми и енергия.

Бъдете здрави!

С любов : Екипа на Хелт Агейн

www.badizdrav.eu

 

Абонирайте се за нашите имейли и ще Ви изпратим Безплатна Е-книга "Как да се грижим за стомаха?" - 7 Съвета за разрешаване на проблеми със стомашно чревния тракт.

* задължителни полета

Изберете какви имейли искате да получавате от нас.

Винаги можете да се отпишете от имейлите ни, като кликнете на "Отписване".

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

One thought on “Защо да закусваме сутрин?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.