fbpx

5 причини за стомашно- чревни проблеми

След хранене много хора започват да изпитват симптоми като :  гадене, подуване на корема, спазми, диария, запек. В повечето случай са придружени с киселини и рефлукс. 

Как  да си хапнем вкусно и да не изпитаме дискомфорта в устата и стомаха ? Как да направим така, че да не ползваме сода за хляб и лекарства за премахване на болки и спазми?

Днес сме ви приготвили списък с най- честите причинители на стомашно- чревни проблеми, като тук изключваме вирусните истории. Прочетете ги и ако още ги ползвате , сега е времето напълно да се откажете от тях и да се радвате на здрав стомашно- чревен тракт.

За да имате здрав стомашно- чревен тракт, проверете и премахнете ако 

1.Храната ви включва твърде много бял хляб и храни с много глутен

Глутена, който се съдържа в бялото брашно  кара продукта да изглежда ” перфектен” на външен вид, но за червата е “отровна бомба”.  След като сте ги консумирали от тях със сигурност можете да получите обичайно подуване на корема,  газове и  болки в областта на стомаха и червата. Ограничаването или спирането им със сигурност ще ви спестят доста неприятни изживявания.

 2.Прекаляване с алкохола  

Алкохолът, и особено сладкият алкохол, силно раздразва стомаха и червата. Той е като храна за лошите чревни бактерии, тъй като води до ферментация в стомаха, която е свързана с отделяне на газове и подуване на корема. Същото важи и за ледено студената бира, която може да ви направи сериозни спазми в червата. Освен това тя подува и води до много газове.

3.Имате липса  на витамин D

Той е особено важен за чревното здраве, а липсата му е предпоставка за задълбочаване на симптомите на синдрома на раздразнените черва. Независимо , че сме в разгара на лятото , понякога организма не може да синтезира от слънцето този така важен витамин. При проведено проучване е установено, че приемането на допълнително количество витамин D симптомите на страдащите от синдром на раздразнените черва силно са намалели. Проверка за това дали имате в недостиг или в излишък витамин Д можете да потвърдите с кръвен тест в която и да е лаборатория.

4. Липса на сън

Проблемите със съня и малкото часове сън пречат на здравето както на стомаха , така и на червата. Ако вие не успявате да спите по 6-7 часа , това  значително влошава състоянието при синдром на раздразнените черва и задълбочава проблемите със стомаха. Безсънието води до умора, раздразнение, стрес, които могат да отключат симптоми като коремна болка, подуване, спазми, диария и т.н.

5.Приемате много изкуствени подсладители

Прекалената консумация на рафинирана захар и сладки неща водят след себе си до много проблеми както със стомаха , така и с червата. Те се абсорбират трудно и при преработването им в стомаха ферментират, като така се превръщат в храна за бактериите, а оттам се стига до обичайните симптоми на синдрома на раздразнените черва , възпалява се стомашната лигавица , стига се до колит .

Какво е решението?

Редовен прием на натурална билкова тинктура ” Здраве” и био масло от орех с витамин Е. 

Промо пакет ” Здрав стомах” е с намаление и можете да го поръчате от тук: https://badizdrav.eu/shop/promo-packs/promo-paket-zdrav-stomah/ С този пакет гарантирано ще си спестите проблеми като : подуване, болки, колки, газове и ще премахнете киселините и рефлукса. Ако страдате от запек и не можете да ходите редовно до тоалетна по голяма нужда ви препоръчваме растителен, индийски живовляк или така наречения Хуск. Можете да го вземете от тук: https://badizdrav.eu/shop/kolit-gastrit-yazva/indijski-zhivovlyak-na-lyuspi-husk-bio-100-gr/

Грижата за здравето е преди всичко във вашите ръце.

Бъдете здрави!

www.badizdrav.eu

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро