fbpx

5 начина да премахнете болките в гърба и кръста

Скъпи  приятели,

имате ли болки във кръста и гърба? Усещате ли скованост и напрежение във врата?

Искаме да споделим 5 работещи стратегии , които ако ги спазвате вие не само ,че ще предотвратите болките но и ще имате наистина здрав кръст и гръб.

1. Опитайте ледът като лечение на болки в гърба.

Когато е горещо, вместо да си слагате  подгряваща подложка,  сложите лед на гърба или врата си в продължение на 20 минути. Целта е чрез охлаждане да се предотвратят  болезнените мускулни спазми. (Не поставяйте лед непосредствено върху кожата, обвийте кърпа или използвайте лед с кърпа.) За да извлечете максимална полза от заледяването, трябва да издържите три фази:

  • Студ;
  • Усещане за парене;
  • Скованост.

Този метод е изключително ефективен при силни болки в кръста , гърба и шията , като много добре замества кортикостероидните инжекции и лекарства.

2. Използвайте басейна

Ако  искате да предотвратите болките в гърба , кръста и врата , то басейна е вашето спасение.  Плуването е идеално упражнение през лятото, като можете спокойно да се насладите и на откритите басейни. Плуването е идеалното упражнение за болки в долната част на гърба и кръста, защото  съчетава укрепването на целия гръбначен стълб, както и  част от  сърдечния мускул. Оказва силно тонизиращо влияние  на краката . Ако обаче  не можете да плувате, тогава ви препоръчваме да се разхождате в басейна. Това ще окаже не само благотворно влияние на цялата опорно- двигателна система , но ще укрепне и сърдечно- съдовата система. Водата осигурява по- голяма съпротива , така че ходенето в басейн изгаря повече калории и заздравява тялото , като допълнително от това ще засили мускулатурата ви.

3 Дръжте гърба си изправен постоянно. Докато работите, пътувате в метрото, стоите на дивана или сте на крак . Така ще се погрижите за здравето на гръбнака си. Следете позата на тялото. Стегнете и свийте стомаха си и го изравнете с коремните си мускули. Представете си, че задната част на главата ви е закачена към въже, което ви придърпва нагоре и гръбначният ви стълб трябва да бъде изправен, защото въжето го дърпа. Това, което е най- важно е раменете ви винаги трябва да бъдат опънати назад. Освен това трябва да можете да ги отпускате встрани. Ето добър начин за разтягане на гърба си: Първо хванете ръцете си и преплетете пръстите си. Опънете гръдния си кош напред. Гърбът ви трябва да наподобява буквата “C”. Опънете ръцете си колкото можете по-напред. Направете упражнението пет пъти.

4. Не носете тежки предмети.

Ако работата ви изисква носене на тежки предмети, винаги носете специален колан. Ако трябва да вдигате тежки предмети у дома внимавайте как действате.

Най-добрата техника е да свиете коленете си, да клекнете близко до земята, да вземете предмета, който трябва да повдигнете в ръце все едно го прегръщате. Задължително условие е да разпределяте тежестта на носене в двете ръце равномерно.

5. Приемайте натурални добавки, за да се радвате на здрав гръбначен стълб . 

Ако искате да нямате болки и скованост и да заздравите опорно- двигателната си система ние ви предлагаме да ползвате пакет” Здрави стави , здрав кръст” Това е специален пакет, които включва две билкови тинктури ” Ставиксин” с колаген и хилуронова киселина, масажен гел “Бъдете здрави” , които е специално направен за да премахне болката и сковаността, както и витаминен комплекс с витамини Д и Ка за заздравяване на цялата опроно двигателна система. Допълнително към пакета имаме специална изненада: билков мехлем за масажи , който намалява сковаността и връща радостта от движенията.

Споделено за пакет “Здрави стави, здрав кръст” : “Здравейте, казвам се Иван Лалчев от Стара Загора. Преди 4 години ми откриха дискова херния. Минах целия ад от инжекции, лекарства, кинезотерапии,  Павел баня и чакръкчии. Всичко беше с временен ефект. Първите два дни добре и после отново започваха болките. Тогава една позната ми препоръча да пробвам с пакета “Здрави стави , здрав кръст” . Аз нямаше какво да губя и го купих. Започнах пиене на тинктура “Ставиксин ” , мазане с мехлема и гела и още на 3-тия ден аз вече нямах болка и скованост. Левия ми крак започна по- малко да ми изтръпва и след един месец , аз обикалях планините. Пих пакета няколко месеца и се оправих. Всяка година го взимам профилактично , защото ми харесва аромата на билки на билковия мехлем и тинктура “Ставиксин” е много приятна за пиене. Не съм имал никакви проблеми след този курс и горещо го препоръчвам на всички, които имат някакъв проблем с гърба и кръста.”

Ще се радваме да споделите тази статия с ваши познати и близки , за да може повече хора , които имат проблеми с гърба и кръста да се възползват от работещите съвети.

Бъдете здрави!

С обич: екипа на Хелт Агейн

www.badizdrav.eu

тел. 0897992495

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро