fbpx

5 начина да премахнете болките в гърба и кръста

Скъпи  приятели,

имате ли болки във кръста и гърба? Усещате ли скованост и напрежение във врата?

Искаме да споделим 5 работещи стратегии , които ако ги спазвате вие не само ,че ще предотвратите болките но и ще имате наистина здрав кръст и гръб.

1. Опитайте ледът като лечение на болки в гърба.

Когато е горещо, вместо да си слагате  подгряваща подложка,  сложите лед на гърба или врата си в продължение на 20 минути. Целта е чрез охлаждане да се предотвратят  болезнените мускулни спазми. (Не поставяйте лед непосредствено върху кожата, обвийте кърпа или използвайте лед с кърпа.) За да извлечете максимална полза от заледяването, трябва да издържите три фази:

  • Студ;
  • Усещане за парене;
  • Скованост.

Този метод е изключително ефективен при силни болки в кръста , гърба и шията , като много добре замества кортикостероидните инжекции и лекарства.

2. Използвайте басейна

Ако  искате да предотвратите болките в гърба , кръста и врата , то басейна е вашето спасение.  Плуването е идеално упражнение през лятото, като можете спокойно да се насладите и на откритите басейни. Плуването е идеалното упражнение за болки в долната част на гърба и кръста, защото  съчетава укрепването на целия гръбначен стълб, както и  част от  сърдечния мускул. Оказва силно тонизиращо влияние  на краката . Ако обаче  не можете да плувате, тогава ви препоръчваме да се разхождате в басейна. Това ще окаже не само благотворно влияние на цялата опорно- двигателна система , но ще укрепне и сърдечно- съдовата система. Водата осигурява по- голяма съпротива , така че ходенето в басейн изгаря повече калории и заздравява тялото , като допълнително от това ще засили мускулатурата ви.

3 Дръжте гърба си изправен постоянно. Докато работите, пътувате в метрото, стоите на дивана или сте на крак . Така ще се погрижите за здравето на гръбнака си. Следете позата на тялото. Стегнете и свийте стомаха си и го изравнете с коремните си мускули. Представете си, че задната част на главата ви е закачена към въже, което ви придърпва нагоре и гръбначният ви стълб трябва да бъде изправен, защото въжето го дърпа. Това, което е най- важно е раменете ви винаги трябва да бъдат опънати назад. Освен това трябва да можете да ги отпускате встрани. Ето добър начин за разтягане на гърба си: Първо хванете ръцете си и преплетете пръстите си. Опънете гръдния си кош напред. Гърбът ви трябва да наподобява буквата “C”. Опънете ръцете си колкото можете по-напред. Направете упражнението пет пъти.

4. Не носете тежки предмети.

Ако работата ви изисква носене на тежки предмети, винаги носете специален колан. Ако трябва да вдигате тежки предмети у дома внимавайте как действате.

Най-добрата техника е да свиете коленете си, да клекнете близко до земята, да вземете предмета, който трябва да повдигнете в ръце все едно го прегръщате. Задължително условие е да разпределяте тежестта на носене в двете ръце равномерно.

5. Приемайте натурални добавки, за да се радвате на здрав гръбначен стълб . 

Ако искате да нямате болки и скованост и да заздравите опорно- двигателната си система ние ви предлагаме да ползвате пакет” Здрави стави , здрав кръст” Това е специален пакет, които включва две билкови тинктури ” Ставиксин” с колаген и хилуронова киселина, масажен гел “Бъдете здрави” , които е специално направен за да премахне болката и сковаността, както и витаминен комплекс с витамини Д и Ка за заздравяване на цялата опроно двигателна система. Допълнително към пакета имаме специална изненада: билков мехлем за масажи , който намалява сковаността и връща радостта от движенията.

Споделено за пакет “Здрави стави, здрав кръст” : “Здравейте, казвам се Иван Лалчев от Стара Загора. Преди 4 години ми откриха дискова херния. Минах целия ад от инжекции, лекарства, кинезотерапии,  Павел баня и чакръкчии. Всичко беше с временен ефект. Първите два дни добре и после отново започваха болките. Тогава една позната ми препоръча да пробвам с пакета “Здрави стави , здрав кръст” . Аз нямаше какво да губя и го купих. Започнах пиене на тинктура “Ставиксин ” , мазане с мехлема и гела и още на 3-тия ден аз вече нямах болка и скованост. Левия ми крак започна по- малко да ми изтръпва и след един месец , аз обикалях планините. Пих пакета няколко месеца и се оправих. Всяка година го взимам профилактично , защото ми харесва аромата на билки на билковия мехлем и тинктура “Ставиксин” е много приятна за пиене. Не съм имал никакви проблеми след този курс и горещо го препоръчвам на всички, които имат някакъв проблем с гърба и кръста.”

Ще се радваме да споделите тази статия с ваши познати и близки , за да може повече хора , които имат проблеми с гърба и кръста да се възползват от работещите съвети.

Бъдете здрави!

С обич: екипа на Хелт Агейн

www.badizdrav.eu

тел. 0897992495

Абонирайте се за нашите имейли и ще Ви изпратим Безплатна Е-книга "Как да се грижим за стомаха?" - 7 Съвета за разрешаване на проблеми със стомашно чревния тракт.

* задължителни полета

Изберете какви имейли искате да получавате от нас.

Винаги можете да се отпишете от имейлите ни, като кликнете на "Отписване".

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.