fbpx

Как лесно да решим проблема с разширените вени?

Приятели,

Болестта разширени вени (варици, варикоза) започва като безобиден козметичен дефект . Симптомите му са привидно безобидни  като тежест в краката, болка, отичане в края на деня. Ако не се лекува, преминава през стадия разширени вени и довежда до разранявания на краката и усложнения като тромбофлебит и попадане на тромби в белия дроб.
По данни от проучвания у нас от разширени вени страдат около 2 млн. души, но по официални данни се лекуват едва 20 хил. човека.

Днес с тази статия ще си поговорим за рисковите фактори , които образуват разширени вени и как да се предпазите и излекувате разширени вени.

Рисковите фактори, които  които предразполагат към появата на разширени вени са преди всичко :

наследственост (по-често от майчина страна); наднормено тегло;

заседнал начин на живот;

продължително стоене прав или прекалено седене ;

продължително излагане на топлина;

бременност или прием на контрацептиви;

слаба съдова система

Коя са основните причина за поява на болестта ?

Разширените вени се дължат най-вече на нарушение на нормалното функциониране на венозните клапи, вследствие на повишено венозно налягане. Това води до задържане на кръвта в кръвоносните съдове и причинява разтягане на венозните стени. Тук веднага можем да дадем за пример така наречените   “Звездички” по краката.  Те са  сред първите видими симптоми за разширени вени . Освен това кожата в областта на глезените става суха и чувствителна към травми.

Кои са най- честите симптоми за разширени вени?

1, тежест в краката

2,болка

3,чувство на подуване

4,мравучкане

5 ,внезапни нощни схващания на крака

Най-честите придружаващи хронични заболявания са високото кръвно налягане, хемороидите , остеоартрита , исхемична болест на сърцето, диабета
Появата на усложнения при разширени вени са по-редки, но не са изключение. В тежките случаи на разширени вени и при липса на лечение, могат да се появят язви по кожата. Те са много болезнени и се развиват обичайно върху кожата над глезените, в близост до разширените вени. Развитието на язвите се дължи на продължителното натрупване на течност в тъканите, което е резултат от повишеното налягане на кръвта във венозните съдове. Обикновено, преди появата на същинската язва, върху кожата се появява обезцветено петно. Разширяването на вените и забавянето на движението на кръвта в тях, създава предпоставки за повишено съсирване на кръвта и поява на тромби. Това състояние е особено опасно, ако обхваща дълбоко разположените вени на краката.

Какви мерки да взема като имам симптоми и проблем с разширените вени?

Трябва да знаете , че има облекчение, но се изисква всекидневна грижа за да си помогнете.

Нашето предложение е да използвате натурална билкова тинктура Венигрин , която със съдържащите се в нея билки , не само заздравява стените на цялата съдова система в организма, но и подобрява кръвообращението, премахва “вредния” холестерол и не се стига до тромбози. Натурален билков мехлем  Венигрин премахва повърхностните разширени вени , хемороидите, успокоява болката намалява отока.Още с първото намазване ще почувствате облекчение, защото мехлема действа веднага.

Промо пакета с двата продукта можете да вземете от тук : https://badizdrav.eu/shop/promo-packs/paket-za-veni-i-hemoroidi-venigrin/  

Освен с мазане на мехлем Венигрин и едновременно пиене на билковата натурална тинктура Венигрин , ето още няколко съвета, щом забележите споменатите признаци на болестта.
1,Задължително носете обувки с ток не по-висок от 5 см и не по-нисък от 3 см
2,Избягвайте да носите тесни дънки, корсети, прилепнали дрехи  , защото усилват застоя на кръвта във вените)
3,Не седете с кръстосани крака – при премятането на крак върху крак се създава препятствие по пътя на кръвопотока
4, Докато гледате телевизия, удобно настанете краката си на съседния стол –  натоварването на вените ще е доста по-малко.
5,Масажирайте краката си при всеки удобен случай с мехлем Венигрин като започвате от ходилата към коленете
6, Избягвайте сауна, гореща вана, топла кола маска, продължително излагане на слънце (когато сте на плаж, стремете се по-дълго краката ви да са във водата)
7,Завършвайте вечерния си тоалет с хладен душ на краката, сутрин и вечер вземайте контрастен душ, но не леден

Допълнително от това , ви предлагаме и няколко прости упражнения:

В легнало положение
– правете упражнението “велосипед” (15-20 пъти).
– Движение на пръстите при леко повдигнати и изпънати крака: редуване на сгъване и разгъване на пръстите (до 2 пъти)
– Кръстосване и разкръстосване подобно на ножица
– Описване на кръг с малък диаметър с двата крака (до 10 пъти)

В право положение
– Стоеж на палци
– Стъпване на пети
– Пристъпване от палци на пети

Ако тази статия е била полезна за вас, моля споделете я с ваши приятели и познати.

С любов : Хелт Агейн

Бъдете здрави!

Абонирайте се за нашите имейли и ще Ви изпратим Безплатна Е-книга "Как да се грижим за стомаха?" - 7 Съвета за разрешаване на проблеми със стомашно чревния тракт.

* задължителни полета

Изберете какви имейли искате да получавате от нас.

Винаги можете да се отпишете от имейлите ни, като кликнете на "Отписване".

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.