Как да излекуваме високото кръвно , без да използваме лекарства?

Приятели,

вдигате ли често високо кръвно? Ако отговора е да , значи тази статия е за вас. С цел да решим този проблем за много хора, тази статия ще ви отнеме 10 минути за четене , но след като я прочете до край/ за което благодарим/ вие ще знаете не само най- важното за хипертонията, но ще можете сами да приготвяте точните билки за високо кръвно, ще знаете кои плодове са за вас , как да дишате за да овладявате пристъпите и какви психологически похвати да ползвате сутрин и вечер за да можете да се отървете и на психично , освен на физическо ниво с това доста коварно заболяване.

Да започваме. Скоро бе изнесена статистика за България , в която от хипертония страдат  над 1 800 000 хипертоници и всяка година броят им се увеличава с по 9000 души. Заболяването поразява предимно лицата от възрастовата група 35-64 г., но в последно време се установява все повече и сред децата.

Въз основа на стойностите на диастолното налягане, артериалната хипертония се разделя на лека (от 90 до 104 mm/Hg), средно тежка (от 104 до 114 mm/Hg) и тежка (равно и повече от 115 mm/Hg). Срещат се различни комбинации на систолна и/или диастолна хипертония. Изолирана систолна хипертония се среща по-често, в напреднала възраст, тъй като по правило с напредване на възрастта, кръвното налягане се покачва. Така например налягане от порядъка 170/80 е типично за човек над 65 г. При младите хипертоници отначало може да се наблюдава изолирано покачване на диастолното кръвно налягане, например при 30-годишен хипертоник – 135/105 mm Hg. Много често срещана е комбинацията от повишени стойности на систолата и диастолата: 150/100, 165/105 или 180/120 mm Hg. Съпътстващи, а понякога и предхождащи са симптоми от страна на нервната система (главоболие, притъмняване пред очите, световъртеж, нервност, резки колебания в настроението, отпадналост), сърцето (стягане и тежест в сърдечната област, пристъпна болка при физически усилия или остър емоционален стрес, нарушения в сърдечния ритъм), очните дъна (типични промени в съдовата мрежа на очното дъно, преходни смущения в зрителната острота, поява на “мушици” или бляскави точици, или линии в зрителното поле и пр.) и бъбреците (промени в количеството и вида на урината).

Какви са причините за хипертония?

Най- честите причини са :

1.Ролята на психиката при възникването и поддържането на артериалната хипертония

2. Нарушената бъбречна функция

3.Наследствената обремененост

4.Агресивната ежедневна атмосфера

5.Алкохол, цигари и  по-малка физическа активност

6. Лошата среда- многото отрицателна енергия, конфликтите, скандалите, гнева , омразата

Как се лекува хипертонията?

Това е най- важният въпрос, след като бъде диагностицирана. Много от вас си задават въпроса , ” ами сега на къде?”.

Първото и най- важно нещо  е започване на безсолен диетичен режим с изключване от храната на мазните животински продукти, маргарина, консервираните и прекалено пикантни храни и богатите на натрий напитки. Добри, но временни резултати дават оризово-плодовата и други нискокалорични, специално разработени диети. Да се консумират с предпочитание “добри” растителни мазнини -зехтин, сусамово, орехово и други видове течни растителни масла. Изследвания през последните години реабилитираха водата като основна и изключително необходима за профилактиката и лечението на хипертоничната болест напитка. Моля, не подценявайте водата! Умножете по 0.03 килограмите телесно тегло – полученото число е равно на необходимото дневно количество вода.

Ние ви даваме няколко начина за справяне с високото кръвно. Въпрос на личен избор и темперамент е кое ще изберете. Можете по ваше желание да комбинирате няколко подхода, това ще ви е от голяма полза. Тези методи са изпитани, работят и наистина решават проблема с високото кръвно.

  1. Начин : Да започнем с подходяща лечебна дихателна техника. Специален интерес за болните от хипертония представлява оригиналната научна разработка на руския лекар академик Константин Бутейко, известна като “Лечение чрез волево нормализиране на дишането” (ВНД). Съгласно многобройните биохимични и клинични експерименти на Бутейко, всеки емоционален стрес предизвиква рефлекторно задълбочаване на дишането и последващ дефицит на въглероден диоксид. Това затруднява отдаването на кислород на клетките във всички тъкани и органи. С други думи колкото по-плитко и повърхностно дишаме, особено при стрес  , толкова по-малко кислород попада в мозъчните клетки, сърцето и бъбреците. Това е всепризнатият от науката “ефект на Вериго-Бор”, който стои в основата на лечебното дишане на Бутейко. Кислородният глад (хипоксията) на мозъка, причинен от плиткото и повърхностно  дишане, се засилва от спазмите на бронхите и артериалните съдове и предизвиква компенсаторно повишаване на артериалното кръвно налягане (артериална хипертония). Това, което ви съветваме е да дишате дълбоко и осъзнато през по- голямата част от деня. Когато го правите няколко седмици, този механтизъм започва да действа сам.
  2. Начин:  спазване на 5-кратно хранене и определен баланс при съчетаване на хранителните продукти. Това е изключително важно , защото ще създаде  бързо здравословно равновесие в системата на тъканните хормони с превес на т.нар. добри между тях и ликвидира основните съдови причини за повишаване на кръвното налягане. На практика при спазване на тази система на хранене в разстояние само на няколко месеца болните нормализират телесното тегло, мастната обмяна, стойностите на кръвното налягане и създават предпоставки за отстрананяване на наличните усложнения или за предпазване от последващо развитие на такива.
  3. Начин: Билките и билколечението. Ние от Хелт Агейн ви предлагаме да се възползваме от неизчерпаемите възможности на билколечението, зачитайки хилядолетния опит на традиционната българска и световна медицина.  Ние ви предлагаме за 3-4 месеца билкова тинктура Хипертонил. Това е 100% натурален продукт, който ще нормализира кръвното ви налягане още на втората седмица от приема. Хубаво е обаче да се ползва поне 3 месеца за постигане на траен ефект. Натурална билкова тинктура Хипертонил можете да вземете с намаление от тук: https://badizdrav.eu/shop/bilkovi-ekstrakti/komplekt-ot-3-broya-hipertonil-za-balans-na-visokoto-kravno/
  4. Начин: Едновременно с фитотерапията би било добре да се консумират с предпочитание определени плодове и зеленчуци с хипотензивен ефект за увеличаване ползата от билковото лечение: сок или плодове от червена боровинка по 200 г 3 пъти дневно в продължение на 10 дни; ферментирали плодове от калина със захар по 3 супени лъжици 3 пъти дневно в продължение на 3 седмици; по 3 супени лъжици дневно сок от червено цвекло (в началото на закуската, обяда и вечерята) в продължение на 3 седмици; 50 г канела се смесва с чаена чаша пудра захар. От сместа се взима по 1 чаена лъжичка 3 пъти дневно 10 минути преди ядене; семки от диня се изсушават и счукват на прах. 2 чаени лъжички от праха се варят 5 минути в 100 мл вода. Отварата се изпива на обяд и вечеря. Ако не намерите една-две от съставките, изпълнете рецептите без тях. След 3 месеца при задоволителен резултат дозите и кратността на приема се намаляват.

И за накрая оставяме най- важната част от пътя за лечение. За да се подпомогне изцелението на писхогенно ниво предлагаме следното решение:  редовно препрочитане на следния текст за позитивна автосугестия, формулиран от известния психотерапевт д-р Ерхард Фрайтаг: “Изпускам напрежението и добивам ново схващане за живота. Радостта е най-доброто лекарство. Миналото ми представлява сполучлива основа за моите започващи успехи. Вселената съдържа радост и аз я допускам в моя живот. Допускам радостта в сърцето си. Обичам хората около мен, като самия себе си. Божествен мир владее моето сърце и моя дух. Аз съм чувствително същество – една нежна, фино трептяща струна.”

В заключение на нашата статия скъпи приятели, първо бихме искали да ви благодарим ,че стигнахте до тези редове и успяхте да изчетете по- голямата част за хипертонията. Бихме искали да препоръчаме на болните от високо кръвно налягане и на тези, в чийто род съществува предразположение към това заболяване, сутрин и вечер да отговарят на следните няколко въпроса:

1. В хармонично равновесие ли са при мен главата и сърцето, разумът и чувствата?

2. Давам ли достатъчно простор на чувствата си и осмелявам ли се да ги изразявам?

3. Живея и обичам ли с цялото си сърце?

4. Ръководи ли се животът ми от жив ритъм или го сковавам в ограничен такт?

5. Има ли в живота ми все още заряд и искра?

6. Винаги ли се вслушвам в сърцето си?

Ако страдате от високо кръвно налягане направете необходимото всички ваши отговори след време да са “ДА”! Едва тогава ще сте на правия път към изцелението и към дълбокото послание на душата си.

Бъдете здрави!

Ако тази статия ви е харесала, моля за повече полезни здравни съвети последвайте ни и ни оценете във фейсбук : https://www.facebook.com/zdravednes/