fbpx

Помощ! Проблем с храносмилането!

Състоянието на твоята храносмилателна система може силно да повлияе ежедневното ти състояние. Затова, ако имаш неприятни симптоми, свързани с храносмилането, не ги пренебрегвай. За съжаление все повече хора страдат от коремна болка,  спазми, усещане за пълен стомах, тежест, подуване на корема, газове и гадене. Други хора изпитват проблеми след всяко хранене като киселини в устата, дискомфорт в стомаха, връщане на храната.

Понякога е наистина трудно да се установи каква е причината за конкретно оплакване. Истината е, че не всички причини са установени, но голяма роля може да играе наследствеността, както и факторите на околната среда като стрес, емоционално разстройство, промени в храненето и лекарствени средства.
Няколо нарушения на стомашно-чревния тракт се свързват с храносмилателните проблеми и това са  :

 • Твърде бързо или прекомерно бавно движение на стомашните мускули
 • Свръхактивност на стомашните мускули
 • Повишена чувствителност на стомашните нерви
 • Възпаление
 • Повишено образуване на газове

Кои са най често срещаните оплаквания?

1, Най често срещан симптом са БОЛКИ И СПАЗМИ: Коремните болки и спазми често са краткотрайни, но причиняват голям дискомфорт и могат силно да нарушат ежедневието ти. Каква е причината?

Ако стомахът не може да се адаптира към количеството приета храна, мускулите стават свърхактивни. Някои хора са много чувствителни към болкови стимули и в резултат усещат болката с по-голяма сила. Болката също така може да бъде причинена от възпаление в стомашно-чревния тракт, например след прием на развалена храна.

2, Често срещан симптом е УСЕЩАНЕ ЗА ПЪЛЕН СТОМАХ: Усещането за пълен стомах и тежест е често срещано оплакване. Някои хора получават това усещане по-рано от обичайното, което им пречи да се хранят пълноценно.Каква е причината?

Понякога стомахът не работи нормално, тъй като мускулите са твърде слаби или прекалено бавни, за да  смесят храната със стомашния сок. Това състояние се нарича „ленив стомах“. Някои хора имат усещане за  пълнота в стомаха в още в началото на храненето. Причина за това са стегнатите стомашни мускули, които не позволяват на стомаха да се разшири и да поеме нормално количество храна.

3, Симптом е ПОДУВАНЕ И ГАЗОВЕ: При подуване на корема, можете да имаш усещане за разтягане, балониране и дискомфорт в корема. Може да имаш и газове. Това може да бъде много неприятно усещане. Каква е причината?

Подуването на корема може да се дължи на редица причини. То може да бъде свързано с поемане на много въздух при хранене или пиене. При някои хора, определени трудносмилаеми храни като лук и зеле, могат да причинят подуване на корема. Една от причините може да бъде и твърде бавно работещите мускули на стомаха.

4, Често срещан симптом е и ГАДЕНЕ: Макар и много често срещано, гаденето може да бъде стресиращо. То може да понижи апетита и да затрудни задържането на храната. В някои случаи може да доведе до повръщане. Каква е причината?

Причини за гаденето могат да бъдат различни –  от развалена или токсична храна до пътуване, хормони и бременност. То може да бъде отключено и от проблеми с храносмилането. В такива случаи мускулите на стомаха работят твърде бързо или прекомерно силно. Стомахът се свива и имате усещането, че храната се стреми да се върне обратно.

До тук вече нещата са ясни , но има един по важен въпрос и той е :

Има ли лечение?

При много хора храносмилателните проблеми често се възобновяват или никога не изчезват напълно. Съвременните лечения са насочени върху елиминиране или облекчаване на оплакванията, за да могат хората да се върнат към нормалния си начин на живот.Но това е временно и до месец проблеми се появяват отново

Натурална билкова тинктура Здраве предлага холистичен подход към проблема и осигурява бързо и ефективно облекчение на множество храносмилателни оплаквания като действа едновременно върху редица различни причини. Една от тях е СРЧ

Какво е СРЧ?

Синдромът на раздразненото черво (СРЧ) е добре познат храносмилателен синдром.
СРЧ може да бъде причина за силен дискомфорт и да пречи за изпълнение на ежедневните дейности. Симптомите включват коремна болка, подуване на корема, нередовни изхождания и усещане за пълнота в червата, дори и след изхождане. Причините за СРЧ все още не са напълно изяснени. Към момента няма специфично лечение, а стремежът е да се облекчат симптомите. Натурална билкова тинктура Здраев осигурява бързо и ефективно облекчаванеи лечение  на много от симптомите на СРЧ.

Какво е ФД?

Подобно на СРЧ, функционалната диспепсия (ФД) е едно от най-често срещаните  храносмилателни нарушения. Понякога описвана като “нервен стомах”, ФД може да засегне тежко общото състояние на хората , които я имат. Симптомите включват спазми, болка, усещане за пълен стомах, гадене, повръщане и подуване на корема.

Причината за ФД все още не е известна, но се счита, че психическите фактори играят основна роля.  Диагностицирането може да бъде трудно, тъй като редица от симптомите на ФД и СРЧ се припокриват. Все още няма лечение, но има неща, които страдащите от ФД могат да направят, като например приемане на натурална билкова тинктура Здраве поне 3 пълни, последователни месеца с цел бързо и ефективно облекчаване на симптомите и възстановяване на чревната лигавица.

Как действа натурална билкова тинктура Здраве  за облекчаване на симптомите?

Натурална билкова тинктура Здраве  обединява силата на екстракти от 7 лечебни растения. Всяка билка , която е в тинктура Здраве  има различни активни вещества, които действат на различните причини за храносмилателните нарушения. Комбинирани заедно те допълват ефекта си, за да осигурят едновременно облекчение на редица храносмилателни оплаквания.

Натурална билкова тинктура Здраве е насочена към:

 • Коремна болка и спазми
 • Усещане за пълен стомах
 • Чувство за тежест
 • Подуване на корема
 • Газове
 • Гадене
 • След извадени полипи
 • След операция на червата и стомаха
 • При раздразнен стомах и възпалена лигавица
 • При Крон и Улцерозен колит
Натурална билкова тинктура Здраве максимално използва силата на природата и затова е толкова ефективна и бързодействаща с най-високо качество. Довери се и ти и пробвай още днес!
Бъди здрав и се грижи за своето здраве , защото то е в твоите ръце!
С любов: Венера Василева
и екипа на Хелт Агейн
Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро