fbpx

Помощ хемороиди ! Какво да избягваш?

Хемороидите са възпалени разширени вени. Често те могат да се спукат и да причинят кървене. Ако кръвта е чиста и ярка, това е просто кръвоносен съд, който се спукал. Обаче, ако е тъмна, може да идва от област над ректума. При по-тежки случаи може да има нужда от хирургическа намеса. Тогава трябва да посетите лекар.

Освен ,че трябва да лекуват , при хемороидите се изисква да се отбягват определени храни , които могат освен да ги възпалят още повече , да ви докарат и много други здравословни проблеми.

Ние ще ви предложим да избягвате за определен период от време следните по- долу  храните и напитки

1, Като начало избягвайте силните подправки. Забравете за лютото, трябва напълно да изключите кърито и лютия червен пипер от менюто си. При някои хора дори многото черен пипер може да попречи и да е причина за появата на хемороиди. Причината е, че лютите подправки дразнят на стомаха и създават проблеми с храносмилането.

2,Намалете алкохола. Добре е, ако можете, дори да го спрете изцяло. Алкохолът е сред най-честите причинители на хемороидите. Да не говорим за излишните калории и отрицателното влияние, което има върху фигурата.

3,Изключете от менюто си  мазните храни, както и рафинираните въглехидрати. Другото много важно нещо е да се храните  редовно. Не пропускайте закуската, обяда и вечерята. Пълноценното хранене е важно за редовното храносмилане. Започнете деня с купа овесена каша, за обяд хапнете месо и салата и завършете деня с лека вечеря. Много важно е да ядете храни с наличие на фибри (овесени ядки, ябълки, зеле, фурми, зрял боб, леща, грах, целина, кафяв ориз), за да може изпражненията да станат по-меки и да не натоварват толкова отделителната система. Важно е да не се прекалява с количеството храна, богата на фибри, а да се увеличава постепенно. Препоръчва се и прием на повече течности, както и разходки и дори лек джогинг, за да се стимулира отделителната система. При по-сериозно състояние, най-вече сърбеж, препоръчително е киснене в топла вода на засегнатата част на тялото. В аптеките се продават малки ванички точно за тази цел. Правете такива топли вани за 20-30 минути и след това подсушете внимателно, в никакъв случай не търкайте. След това задължително намажете с натурален билков мехлем Венигрин.

4, Макар и последна точка от съветите , тя е може би една от най- важните , а именно : ходете до тоалетна веднага, когато усетите нужда. Не отлагайте и не се стискайте!

Нашето бързо решение за справяне с проблема е натурална билкова тинктура Венигрин и натурален билков мехлем Венигрин. Комбинацията мазане с пиене дава фантастични резултати още през първите дни от лечението. Можете да закупите пакет Венигрин още сега от тук: https://badizdrav.eu/shop/promo-packs/paket-za-veni-i-hemoroidi-venigrin/

Бъдете здрави и се грижете за себе си!

С любов : Венера Василева

и екипа на Хелт Агейн

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро