fbpx

Какъв пробиотик да ползваме , за да имамe здрав стомах?

Приятели,

Коренът на нашата имунна система е именно в червата ни, защото само здравите черва успяват пълноценно да поемат полезните вещества от консумираната храна и бързо да изхвърлят ненужните остатъци. Лошата храна, неправилният начин на хранене, поетите токсини и ежедневният стрес влошават функцията на червата. А онова, което се грижи за тях са пробиотика.

Днес сме ви подготвили един уникален пробиотик за стомаха и червата, който лично можете да си го направите и ще останете много доволни от ползата и ефекта , които ще постигнете, а това е квас от червено цвекло!

Тази напитка, която някои наричат кръвта на земята, комбинира всички полезни свойства на червеното цвекло с ползите от дивата ферментацията и пробиотиците, за да се получи уникален стимулиращ и дълбоко пречистващ тоник!

И така тоникът от червено цвекло е разновидност на напитката квас, чиито корени могат да се проследят едно хилядолетие назад из необятните руски земи. Класическият квас е лакто-ферментирала напитка, направена от стар ръжен хляб. Има вкус на бира, но не съдържа алкохол. Счита се, че е отличен тоник за храносмилането, за утоляване на жаждата и за прогонване на махмурлука след водка. Лев Толостой описва как руските войници изпивали по един черпак с квас преди да се втурнат от укрепленията по улиците на Москва по време на епидемията от холера. Бедни, богати, царе и войници – всички в Русия пиели квас. В заможните домакинства към ръжения хляб добавяли стафиди, малини, лимони, ябълки, череши и други за повече вкус и аромат. Цар Петър Велики настоявал върху горещите камъни в парната му баня да изливат ведро с квас, за да повиши ефекта от процедурата и да се наслади на аромата.

Приготвянето на квас само от червено цвекло е не толкова с гастрономическа, колкото с медицинска цел. Тази напитка е особено популярна в Украйна, където бутилка с рубинения тоник може да се намери в почти всяко домакинство.

Според народната медицина напитката помага за пречистване на черния дроб и подсилване на кръвта, за преодоляване на хронична умора и алергии.

Квасът от червено цвекло е богат на бетацианин – пигментът, който придава уникалния цвят на червеното цвекло, и който е мощен антиоксидант, намаляващ възпалителните процеси в организма и лечението на сърдечно-съдови заболявания, диабет и рак. В процеса на ферментация се повишават нивата на полезни ензими ,както и витамин В.

Приготвянето на квас от червено цвекло е изключително лесно, но е важно да спазвате някои специфики:

  • Не стържете цвеклото, а го на режете на едри кубчета. Настърганото цвекло пуска много течност, която ускорява ферментацията и води по-скоро до образуване на алкохол, отколкото на млечна киселина
  • Използвайте изворна вода, защото хлорът в чешмяната вода пречи на ферментацията
  • Оставете кваса да ферментира в идеално чист стъклен буркан или глинена делва – и най-дребните нечистотии по съда може да развалят напитката
  • Ако искате да разбъркате напитката, направете го са дървена, а не с метална лъжица – пробиотичните бактерии не обичат метал!

За да приготвите квас обикновено използваме стандартен 3-литров буркан. Освен него са ви нужни 2 глави червено цвекло , 2 чаени лъжици морска или каменна сол и 1/4 чаша цвик от пробиотично кисело мляко (това е по желание, за да ускори процеса на ферментация*).

Обелете цвеклото , нарежете го на едри кубчета и го поставете на дъното на буркана заедно с останалите съставки. Долейте вода като оставите поне един пръст луфт до отвора на буркана. Поставете капака, без да затваряте плътно и оставете буркана на топло за 5 до 7 дни. От време на време може да го проверявате и ако по повърхността се е образувала бяла парцалеста утайка, да я отсраните с лъжица.

Ще разберете, че вашият квас е готов, когато забележите малки балончета въздух да се издигат към повърхността, както при газираните напитки. Вкусът на готовия квас е сладко-кисело-солен, леко резлив и с наситен, дълбок земен аромат. Цветът му е рубинено червен като цвета на малиново вино.

Когато квасът е готов, може да го прецедите и да го налеете в стъклени бутилки. Оставете малко течност в буркана, добавете още 2 ч.л. сол и отново долейте вода за повторна ферментация. Втората партида е по-лека като цвят, вкус и аромат от първата, но все така хранително-богата и полезна. След втората ферментация вече може да измиете буркана и да използвате нови продукти за следващата партида.

Как се приема?

Пийете по 100 мл сутрин и вечер преди хранене, защото чрез него стимулирате и синтеза на стомашна киселина, а по този начин подпомагате храносмилането и усвояването на храната. Можете да го консумирате  неразреден, но ако вие намирате вкуса за твърде силен, разреждайте го с вода в съотношение 1:2.5

Тази напитка от червено цвекло е идеален пробиотик, които не може да бъде сравнен с нито един такъв от аптеката.

За да възстановите чревната и стомашната лигавица допълнително ние ви предлагаме да използвате готови билкови капки от тинктура Здраве , които единствено трябва да накапете в чаша и да изпиете 30 минути преди храна. Ако страдате от рефлукс или язва на стомаха , всяка вечер допълнително накапвайте 40 капки от масло от орех с витамин Е в чаша. Тези продукти са напълно достатъчни да върнете здравето на червата и стомаха, да премахнете запека , гастрита, коликите и болките от стомаха и червата. Само за 90 дни всекидневен прием вие ще заздравите окончателно стомашното и чревното здраве! 

Не се чудете , а опитайте още сега!

За поръчки: тел. 0897992495 или на www.badizdrav.eu

Бъдете здрави!

С любов : екипа на Хелт Агейн

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро