fbpx

Как да успяваме във всичко?

Приятели,

знаете ли как да успявате с всичко с което се захванете?

Да поддържате добро здраве ?

Да имате  добра работа и прекрасно семейство ?

да сте в хармония със себе си и с околните ?

Ако нямате тези неща , то те могат да дойдат във вашия живот , но как?

Ето как… със силата на ума.

Умът има невероятната способност да произвежда мисли и образи с впечатляващо темпо – като компютър, даже и  по-бързо.

Силата на позитивните мисли

Вие сте родени със способността да чувате и виждате. Онова, което улавяте с тези си сетива, го програмирате в своя мозъчен компютър – приятели, връзки, телевизия, радио и т.н. Всичко това е само част от програмата, която ни ръководи какво да правим, какво да купим, къде да отидем… Например застрахователната компания може да приемате като „добър съсед“.

Тази програма би била чудесна, ако ни помага да бъдем позитивни и успешни в живота. Но това не е всичко. Тя има далеч повече способности. За разлика от истинския компютър, чрез мозъчния си такъв можем да мислим за себе си, да програмираме развитието си.
Имаме силата и способността да избираме, да управляваме собственото си подсъзнание, изграждайки му позитивна нагласа. Запомнете, ако посеете в своето подсъзнание – ще пожънете в своя живот.

„Аз мога“ или „Аз не мога“ – Вие избирате!

Това трябва да бъде вашата водеща мисъл. Съзнанието ви е готово винаги да възстанови всяко ваше действие или решение.

Отрицателни мисли

Пример:

Ако ви дадат трудна задача и си мислите: „няма да мога да се справя“, вашето съзнание ще започне да изтегля от спомените ви всички причини които сочат, че сте прав да мислите така. Този пример навярно ще ви припомни още много случаи, когато сте се опитвали да свършите нещо подобно и сте се проваляли. Друга част от ума ви ще ви казва направо, че сте луди, ако искате да направите това пак.

Положителни мисли

Пример:

Ако погледнете пак задачата и помислите: „мога да я реша“, то вашето съзнание веднага ще започне да търси причини за правотата ви. Умът ви ще открие минали моменти, в които сте постигнали огромен успех, а друга част от него ще ви казва, че можете да се справите и няма начин да се провалите.

Не бихте могли да отразите достатъчно важността на позитивната програма когато считате, че това, с което сте бомбардирани като информация всекидневно е негативно. Вземете като пример вечерните новини. Повечето от тях са негативни – от убийствата, стрелбите, грабежите – до прогнозата за времето. Не забравяйте и за спортните новини. Много хора които вярват, че не са програмирани негативно, а всъщност са, гледат късните вечерни новини и веднага след това си лягат, без да са успели да преодолеят негативното им въздействие. На сутринта се събуждат изпълнени с него и започват да го излъчват. Не отричаме, че трябва да се информираме за това, какво става по света, да се опитваме да го разберем, но не трябва и да се влияем от негативизма, за да бъдем успешни.

Успешните хора имат много общи неща. Най-важното, от които е развитието на позитивна печеливша позиция. Те са положително мислещи и се учат как да програмират своята мисъл със силата на позитивното въображение. Те виждат себе си като успели, не като провалили се личности.

Решете сега да промените своя живот. Чувствайте, осланяйте се и учете за вашия успех. Учете също и за възможностите да се провалите. Попитайте себе си когато се провалите, защо това се е случило. Едва след това решете, как ще бъде по-добре да постъпите следващия път.

Не се надявайте това да не се случи пак, а помислете как да постъпите, за да стане по-добре. С това решение продължете напред. Не се оставяйте в плен на неуспеха. В противен случай никога няма да тръгнете нагоре.

Може да се каже, че успелите правят нещата да се случват, а провалилите се ги оставят да се случват. Успешните личности правят нещата да се случват така, както те искат, защото те са програмирани за всекидневен успех.

Дейвид Шлос

 

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро