fbpx

Как да излекуваме запек , без да пием лекарства?

Според статистика направена наскоро  в България 45 % от хората са се сблъсквали с проблема “запек” поне веднъж в живота си . Интересен е факта , че възрастовата граница изключително бързо пада и от този проблем започват да страда хора дори на 14 години. И затова си има обяснение.

При някои запека е нещо леко – пропуснат ден , при други пропуснатият ден е почти през ден , а при трети поредицата стига до 2-3-4 дни и нагоре. И независимо в коя категория попадаш ти, знай, че това е казус, който не бива да бъде пренебрегван, защото нещо толкова невинно звучащо като „запек“ може да се окаже в основата на десетки проблеми, като:
-хемороиди, рагади
-дивертикули на дебелото черво;
-чревен дисбаланс;
-автоимунно заболяване

-хормонален дисбаланс

-рак на дебелото черво

Основния въпрос е ЗАЩО имате запек и как да се справим с него без лекарства?

Причината за да страдате от запек е много проста и тя е свързана с 3 елемента, които ако липсват се появява запека . Това са :  хидратация, лубрикация и фибри . За да се гарантира редовно ходене до тоалетна всеки ден, трябва да се стараете и трите да присъстват всеки ден.

Какво значи хидратация?Тя е най- важна за да работи добре дебелото черво. Истината е, че запекът често е причинен от дехидратация или недостиг на вода в организма. Честно казано, в 90% от случаите, проблемът е точно липсата на вода. А ключът към хидратиране на дебелото черво е, разбира се, да се пие достатъчно вода.  Представете си червата  като една 7-метрова супер нагъната водна пързалка. А сега се опитайте да се приплъзнете по нея без вода. Не се получава, нали? Същото се случва и в червата ти, когато там няма достатъчно вода – нещата просто не се движат. За добра хидратация – пийте минимум 1.5-2 литра вода дневно и набавяйте още около литър с храната  като ядете изобилие от зеленчуци и плодове.

Понякога обаче вода има в излишък, но нещата все пак не се случват по план. Тогава, преминаваме към следващата точка – фибрите, или по-скоро липсата им, защото тяхната роля пък е да избутват напред всичко, което е редно да бъде изхвърлено.  Фибрите са елемент, който присъства само в растителното царство – те са влакната, които поддържат структурата на растенията (представете си стрък магданоз – фибрите са в стъблото. А вие го  изхвърляте, нали? Знаехме си ние…). И така, недостигът на фибри в менюто обикновено се свързва със запек, с проблеми на храносмилателния тракт, с полипи и рак на дебелото черво. И обратното – достатъчното им присъствие в менюто възпрепятства тези проблеми. Хора, които редовно взимат растителен живовляк или другото му име е Хуск, не страдат от запек. Ние до момента сме помогнали на над 10 000 човека да се излекуват от запека , благодарение на Хуск и натурална билкова тинктура Здраве! Хуск можете да закупите от тук: https://badizdrav.eu/shop/kolit-gastrit-yazva/indijski-zhivovlyak-na-lyuspi-husk-bio-100-gr/

За допълнително приемане на фибри ви препоръчваме да консумирате:100 г домати има едва 1.2 г фибри
100 г ябълка – 1.5 г фибри,
100 г спанак – 2.5 г фибри,
1 филия пълнозърнест хляб – 3.5 г фибри,
1 чаша овесени ядки – 4 г фибри.

И разбира се, когато горните 2 са налице, но все още има проблем е редно да се обърне внимание и на последният фактор за добре работеща перисталтика – лубрикацията, която се грижи за “смазването” на червата и също е от решаващо значение. Тоест, не се страхувай от мазнините и наблегни на качествените такива в менюто, като зехтин, авокадо, кокосово масло, ядки и семена, омега 3 и т.н.

Ние ви предлагаме да решите проблема като допълнително към приема на вода, “смазването на червата” и фибрите всеки ден приемате билковата тинктура Здраве и натуралното масло от орех с витамин Е. Те ще помогнат да се отървете от подуването, коликите, газовете , запека, ще възстановят възпалената лигавица и ще я заздравят. Тинктура здаве и масло от орех можете да поръчате тук : www.badizdrav.eu

И за финал, ето и още няколко неща, които е добре да правите, за да се избавите от запека завинаги. Нали не си мислите, че ще е толкова лесно? :))))

И така, перисталтиката има нужда и от естествено движение  . Това включва :  ходене, бягане, танци, скачане на въже, подскачане на трамплин и така нататък, затова прави някое от тях всеки ден, минимум по 5-10 минути. Заемайте и правилна позиция за изхождане – в клекнало, а не в седнало положение. Това е и добро решение за хемороиди, ако имате такива.За хемороиди ви препоръчваме натурален билков мехлем Венигрин , които до 2-4 дни интензивно мазане ще ги прибере.

Добре би било да изключите от менюто си за известен период от време глутен, млечни, картофи и ориз, защото те слепват и могат да забавят допълнително перисталтиката. После ги въведете едно по едно и проследете кое от тях влошава положението.

О, и последно – ако случайно сте се борили със запека по грешният начин – чрез лаксативи, сена или пургативи, то най-вероятно вече имате лениви черва и може НИЩО от горните да не помогне. В такъв случай вземете от маслото от орех с витамин Е и изпиите на екс 60 капки вечер преди сън като прибавите и малко магнезиев сулфат към него . Това ще отпускне мускулатурата на червата и ще помагне нещата да се движат…

Това беше от нас, а сега е ваш  ред – увеличете водата, погрижете  се за добра лубрикация на дебелото черво, яжте редовно фибри, подскачайте, пиите тинктура Здраве и масло от орех  и споделете статията с приятели, за да помогнете и на тях. Успех!

С любов : Венера Василева и

екипа на Хелт Агейн

www.badizdrav.eu

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро