fbpx

Как да имам здрав гръб в здраво тяло ?

Всеки 8 от 10 човека се сблъскват с болки в гърба по някое време от живота си. Друга част от хората  страдат от постоянни схващания на раменете, врата или ръцете. Прилаганото лечение често пъти не помага и засегнатите буквално свикват „да си носят кръста” по наистина много болезнен начин.

Кои нови методи стимулират естественото лечение и как да укрепите гърба си със собствени сили?

Според проведена наскоро анкета се оказва ,че проблема с  болките в гърба е толкова често срещано състояние , което  единствено високото кръвно налягане го надминава по оплаквания. При това засегнатите са признали, че ефектът от провежданите терапии най-често е краткотраен. Много от пострадалите хора с проблеми с гърба и кръста се чувстват безпомощни и  често пъти отчаяни. Самите болки  следват определена формула:  „На голяма част от хроничните
оплаквания, свързани с гърба, за които не са открити ясни причини, човек може да повлияе,
единствено ако е активен самият той, като не се отчайва и действа в намирането на решение“

Какво причинява болки в гърба и кръста?

Освен външната лоша стойка на тялото, наднорменото тегло, стоенето дълго време на течение са основните причини за болки има и още една причина и тя е вътрешната отрицателна настройка, обусловена от негативният опит, душевни натоварвания или прекалено много стрес. Тези фактори  могат да доведат до постоянно напрежение, а в резултат на това до дразнене на мускулатурата, сухожилията и съответно до болки. В лечебната практика това се свързва с простата формула за болка: напрежението предизвиква дразнене , а дразненето предизвиква възпаление, а възпалението – болка. Тя от своя страна води до страх, страхът – до стрес, а стресът усилва болката.
Казано с други думи, напрегнатата психика създава условия за възникване на болки в
гърба. Не е случаен изразът,  „ ти си под напрежение“. Погледнато от тази гледна точка, хроничните болки в гърба, независимо колко са тежки, имат определена функция: те сигнализират, че нещо в живота трябва да бъде променено.
Затова сега до като четете тази статия искам да си да си зададете тези много важни 3 въпроса:

Наред ли е всичко в моя живот?

Движа ли се правилно и достатъчно?

Какво мога да променя, за да направя нещо добро за себе си и гърба си?

Когато на първите два въпроса сте отговорили с “НЕ” , то задължително на третия въпрос трябва да вземете решение

Стресът отслабва мускулите. Веднага след като стресовата ситуация премине, човек трябва да положи усилия да се отпусне. И тъй като при продължителен стрес тялото отделя хормона кортизол, който стимулира разграждането на белтъчините в мускулите  това означава, че мускулната тъкан отслабва. Когато мускулите се отпуснат, те не могат достатъчно добре да поддържат гърба. Вследствие на това се натрупват напрежения и стрес , а от там идва и болката.

Решение на тази ситуация има и тя е комплексна. На първо време за да се премахне болката и болковия синдром е хубаво да се правят студени масажи с обезболяващ гел “Бъдете здрави” . С кръгови, масажни движения се втрива гела в дълбочина и по този начин директно стига по кръвния поток като обезболява ,без да се засягат и увреждат  стомаха и червата . След като болката вече е изчезнала се приема сутрин и вечер за възстановяване на гърба и на кръста от натурална билкова тинктура Ставиксин. Благодарение на съдържащите се в нея билки , колаген тип 2 и хилурон тя цели да премахне остатъчните възпаления и да заздрави костно ставния апарат. Опитът показва, че при много от
страдащите от болки в гърба още след първите две седмици  се наблюдава трайно подобрение. Приема обаче  продължава минимум 3 месеца. Това е минималното време , в което тялото се регенерира и билките се натрупват. Успоредно с това при липса на болка се правят леки физически упражнения за тонизиране и стягане на гърба и кръста. Редовно отделяне на 10 до 15 минути за подсилване, разтягане или отпускане се отразяват добре на гръбначната мускулатура. Това включва: каране на колело, плуване, леки упражнения за подсилване на гърба и кръста. Допълнително към упражненията се прилага и лека дихателна техника / 4 пъти броя и  вдишвам, 7 пъти броя и задържам и 8 пъти броя като издишвам/ Тази проста техника за броени секунди маха напрежението и стреса  от цялото тяло.

За поръчка на обезболяващ  гел ” Бъдете здрави ” и натурална билкова тинктура Ставиксин вижте тук https://badizdrav.eu/shop/promo-packs/promo-paket-za-stavi-i-kosti-staviksin/ или на тел 0897992495

Бъдете здрави и се грижете за своето здраве!

С любов : Венера Василева

и екипа на Хелт Агейн

 

Абонирайте се за нашите имейли и ще Ви изпратим Безплатна Е-книга "Как да се грижим за стомаха?" - 7 Съвета за разрешаване на проблеми със стомашно чревния тракт.

* задължителни полета

Изберете какви имейли искате да получавате от нас.

Винаги можете да се отпишете от имейлите ни, като кликнете на "Отписване".

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.