fbpx

Как да имам здрав гръб в здраво тяло ?

Всеки 8 от 10 човека се сблъскват с болки в гърба по някое време от живота си. Друга част от хората  страдат от постоянни схващания на раменете, врата или ръцете. Прилаганото лечение често пъти не помага и засегнатите буквално свикват „да си носят кръста” по наистина много болезнен начин.

Кои нови методи стимулират естественото лечение и как да укрепите гърба си със собствени сили?

Според проведена наскоро анкета се оказва ,че проблема с  болките в гърба е толкова често срещано състояние , което  единствено високото кръвно налягане го надминава по оплаквания. При това засегнатите са признали, че ефектът от провежданите терапии най-често е краткотраен. Много от пострадалите хора с проблеми с гърба и кръста се чувстват безпомощни и  често пъти отчаяни. Самите болки  следват определена формула:  „На голяма част от хроничните
оплаквания, свързани с гърба, за които не са открити ясни причини, човек може да повлияе,
единствено ако е активен самият той, като не се отчайва и действа в намирането на решение“

Какво причинява болки в гърба и кръста?

Освен външната лоша стойка на тялото, наднорменото тегло, стоенето дълго време на течение са основните причини за болки има и още една причина и тя е вътрешната отрицателна настройка, обусловена от негативният опит, душевни натоварвания или прекалено много стрес. Тези фактори  могат да доведат до постоянно напрежение, а в резултат на това до дразнене на мускулатурата, сухожилията и съответно до болки. В лечебната практика това се свързва с простата формула за болка: напрежението предизвиква дразнене , а дразненето предизвиква възпаление, а възпалението – болка. Тя от своя страна води до страх, страхът – до стрес, а стресът усилва болката.
Казано с други думи, напрегнатата психика създава условия за възникване на болки в
гърба. Не е случаен изразът,  „ ти си под напрежение“. Погледнато от тази гледна точка, хроничните болки в гърба, независимо колко са тежки, имат определена функция: те сигнализират, че нещо в живота трябва да бъде променено.
Затова сега до като четете тази статия искам да си да си зададете тези много важни 3 въпроса:

Наред ли е всичко в моя живот?

Движа ли се правилно и достатъчно?

Какво мога да променя, за да направя нещо добро за себе си и гърба си?

Когато на първите два въпроса сте отговорили с “НЕ” , то задължително на третия въпрос трябва да вземете решение

Стресът отслабва мускулите. Веднага след като стресовата ситуация премине, човек трябва да положи усилия да се отпусне. И тъй като при продължителен стрес тялото отделя хормона кортизол, който стимулира разграждането на белтъчините в мускулите  това означава, че мускулната тъкан отслабва. Когато мускулите се отпуснат, те не могат достатъчно добре да поддържат гърба. Вследствие на това се натрупват напрежения и стрес , а от там идва и болката.

Решение на тази ситуация има и тя е комплексна. На първо време за да се премахне болката и болковия синдром е хубаво да се правят студени масажи с обезболяващ гел “Бъдете здрави” . С кръгови, масажни движения се втрива гела в дълбочина и по този начин директно стига по кръвния поток като обезболява ,без да се засягат и увреждат  стомаха и червата . След като болката вече е изчезнала се приема сутрин и вечер за възстановяване на гърба и на кръста от натурална билкова тинктура Ставиксин. Благодарение на съдържащите се в нея билки , колаген тип 2 и хилурон тя цели да премахне остатъчните възпаления и да заздрави костно ставния апарат. Опитът показва, че при много от
страдащите от болки в гърба още след първите две седмици  се наблюдава трайно подобрение. Приема обаче  продължава минимум 3 месеца. Това е минималното време , в което тялото се регенерира и билките се натрупват. Успоредно с това при липса на болка се правят леки физически упражнения за тонизиране и стягане на гърба и кръста. Редовно отделяне на 10 до 15 минути за подсилване, разтягане или отпускане се отразяват добре на гръбначната мускулатура. Това включва: каране на колело, плуване, леки упражнения за подсилване на гърба и кръста. Допълнително към упражненията се прилага и лека дихателна техника / 4 пъти броя и  вдишвам, 7 пъти броя и задържам и 8 пъти броя като издишвам/ Тази проста техника за броени секунди маха напрежението и стреса  от цялото тяло.

За поръчка на обезболяващ  гел ” Бъдете здрави ” и натурална билкова тинктура Ставиксин вижте тук https://badizdrav.eu/shop/promo-packs/promo-paket-za-stavi-i-kosti-staviksin/ или на тел 0897992495

Бъдете здрави и се грижете за своето здраве!

С любов : Венера Василева

и екипа на Хелт Агейн

 

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро