fbpx

Грипът идва в България, предпази се!

Грипът идва в България през декември , като като по данни на Националния център по паразитни и заразни болести ще достигне своя пик в края на Януари, Готов ли си да го посрещнеш?

Истината е ,че грипът е толкова тежко заболяване , което не може да се кара на крак. Ако бързо не се овладее се стига до антибиотици и поразява много сериозно важни вътрешни органи. От грип се умира и най- вече от усложненията му , а най- застрашени са възрастните , хората с хронични болести, майките и малките деца. Средногодишно се регистрират между 3 и 5 милиона случая на грип с тежки усложнения в света и именно те са причина за 13% смъртност в световен мащаб.

За да се предпазим от вирусите и да засилим по естествен начин имунната система, днес ви предлагаме няколко начина , които ако ги приложите , вие ще създадете много добър имунитет и няма да се притеснявате за здравето си.

Имунната система има ролята на защитник на организма от заболявания. Тя реагира на чужди за тялото елементи, като вируси, бактерии, гъбички, и ги атакува. Справя се и с вредни за организма вещества, като предпазва от въздействието на токсини, приети чрез храната, водата и въздуха. Не можете да изградите имунитет към грипа и настинката, защото вирусите им постоянно мутират , но можете да засилите имунитета си за да се справите с външните предизвикателства.

На първо място , обърнете внимание на храната. Наблегнете на :

 • Цитрусови плодове –  те са  богати на витамин С. Този витамин помага за увеличаване на производството на бели кръвни телца, които играят основна роля в борбата с инфекциите.
 • Джинджифил – много силен антиоксидант и има силни противовъзпалителни свойства. Той  действа подобно на витамин С и може да помогне за справянето с настинката още при появата на първите симптоми. Хубаво е да се ползва в суров вид , ако нямате проблем със стомаха. В други случай можете да го нарежете на шайби и да го оставите да кисне 30 минути в топъл чай.
 • Куркума – тя е жълта на цвят и леко горчива, но върши просто чудеса що се отнася до здравето. Слага се в чай или се поръсва с нея храната , особено в сезона на грипа.
 • Спанак – консумацията на спанак  поне веднъж в седмицата , освен ,че ще разнообрази менюто ви , ще внесе на организма ви  витамин С, бета-каротин и антиоксиданти. Той е идеален за имунната ви система.
 • Бадеми . Често нуждата на организма от витамин Е, се пренебрегва за сметка на по-популярния витамин С, но той е не по-малко важен що се отнася до здравето на имунната система.
 • Билкова тинктура “Имунно”. За поддържане на добър имунитет в основата стои нашата грижа. Когато си доставяме най- силните билкови имуномоделатори , ние подпомагаме нашето здраве. Петър Димков не случайно във всички свой трудове определя черния бъз, корена от астрагал и черния орех като едни от най- силните защитници срещу вирусни и бактериални инфекции. Когато се пият по- продължително време , те се натрупват в организма ни и  създават “силен щит” срещу чужди нашественици. Вероятността да ни хване грип при прием на билковата тинктура “Имунно” е много по- малък , а дори и това да се случи , при увеличаване на дозата в рамките на 48 часа , последствията за организма ще са по- малки и оздравяването по- бързо.

Друг много важен фактор за силна имунна система , това е съвместното съжителство с друг човек . Учените са разгледали имунната система на 670 души в рамките на три години. Те са открили, че омъжените двойки с деца споделят 50% по-малко вариации в имунните си системи, отколкото сравнените на случаен принцип хора от сходна демографска група. Проучването не включва хора, които живеят заедно без брак, но според учените те биха показали сходни с женените двойки резултати.

При възрастните хора близо 25% от имунната система зависи от гените , а останалата част е подвластна на околната среда. Известно е, че хора, които имат връзка, често пъти развиват сходни навици, наречени съпружеско съгласуване. . Според проучването споделеният начин на живот, както и общите условия на живот като замърсяване на въздуха и бактериално ниво, имат директна връзка върху имунната система. Лишаването от сън, стресът, хроничните инфекции и всички други предизвикателства на нашето съвремие могат да изтощят имунитета ни, както нашето , така и това на партньора ни.

 • За да имаме силна имунна система е необходимо да имаме седем или осем часа сън за оптимално здраве. Хроничното недоспиване потиска имунния отговор на циркулиращите бели кръвни телца и от там отслабва имунната система.
 • Спортувайте редовно. Дори да ви звучи  клишарано, трябва да знаете , че има проучвания, които доказват, че при умерено физическо натоварване имунните клетки циркулират в тялото по-бързо и се справят с вирусите и бактериите по-успешно. Това състояние продължава само няколко часа след тренировка, но когато човек спортува редовно, броят на тези часове се увеличава. Освен това изпотяването е един от добрите начини за изхвърляне на токсини от тялото! Ако нямате време да посещавате фитнес салон или групов спорт, тренирайте у дома! В интернет могат да се намерят много готови програми, отговарящи на всякакви потребности и възможности!
 • Намерете механизми, с които своевременно да намалявате нивото на ежедневния си стрес, защото когато сме в режим стрес (“бий се или бягай”) имунната защита на организма значително отслабва. Опитайте различни практики като дишане, медитации, визуализации, книги за оцветяване, слушане на приятна музика, дневник на нещата, за които сте благодарни. Каквото и да е, отделяйте му минимум 10 минути на ден, за да не позволявате стресът да се натрупва в тялото ви.

За добра имунна система ви предлагаме и една изпитана рецепта за сезона на грипа.

Домашен сироп със сок от лук

 • сок от 1 голяма глава лук – може да го настържете и да прецедите през марля; аз го изцеждам директно в сокоизстисквачката
 • 1/2 чаша мед
 • 1/2 чаша ферментирал ябълков оцет
 • 1 с.л. сок от джинджифил
 • 1 с.л. сок от лимон
 • 1 с.л. куркума

Всички продукти се смесват и разбъркват. Съхраняват се в шише в хладилника и всеки ден се приема по 1 с.л. от сиропа на гладно. При поява на симптоми за настинка или грип дозата се увеличава до 3 с.л. дневно. Сиропът е подходящ за деца, стига вече да са захранени с мед.

Студеният сезон не е толкова страшен, когато сме подготвени за него, така че вече може да започнете с подготовката! Ако искате и вие да постигнете силна имунна система и да се възползвате от билковата тинктура Имунно , можете да се свържете с нас на тел. 0897992495 или да се възползвате от промоцията , която е до края на тази седмица и включва 2 броя тинктура Имунно и спрей за болно гърло Херба Ангин. Поръчай от тук: https://badizdrav.eu/shop/promo-packs/promo-paket-zdrav-imunitet/

Бъдете здрави!

www.badizdrav.eu

 

 

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро