fbpx

9 начина за справяне със стреса през празничните дни

Приятели,

в навечерието на прекрасни празници сме. Това е време за отпускане и прекарване на  времето с приятели и семейство. Наслаждава ме се на любими ястия. Въпреки това, за много хора, тези празнични дни може да са причина за много стрес.

Ето защо ние ви предлагаме 9 начина за справяне със стреса и изкарване на прекрасни празнични дни без напрежения и тревоги.

  1. Управлявайте очакванията си. Не очаквайте да сте съвършенни към всичко или хората около вас да бъдат идеални.  Празничните  дни рядко преминават точно според идеално определен от нас  сценарий. Очакването или целта за съвършенство неизбежно ще създаде неудовлетвореност и разочарование. Дали пуйката е малко суха? Светът няма да свърши. Опитайте се да се насладите на времето си с близките .
  2. Фокусирайте се върху положителното. Когато ви налегнат негативни мисли, веднага се фокусирайте върху нещо позитивно, нещо приятно, нещо смешно и хубаво , което да отклони мозъка от „токсичните „мисли.
  3. Останете активни.  Независимо колко празнични дни ни предстоят е хубаво да сме активни и във форма.  Правете  упражнения. Опитайте се да се придържате към вашите тренировки и да приоритизирате вашите здравословни навици. Упражненията изгарят стреса и подобряват настроението. Искате да се чувствате заредени  след почивка? Излезте със семейството или с приятелите на разходка или на фитнес или просто се разходете в парка на чист въздух.
  4. Управлявайте глада си . Имаме печена пържола  (на масата със сигурност ще има!), Но това не значи да изядем две ли три.  Преяждането води до чувство на вина, срам и разочарование. Придържайте се към избора на храна, който няма да остави после вкус на лоши чувства.
  5. Планирайте времето си. Има толкова много работа и толкова малко време, затова създайте график и планирайте напред. Планирайте деня си по часове- за пазаруване, за готвене, за релакс  и социални събития. Планирайте вашето  време за себе си и  особено не пропускайте времето  за сън. Починете си и релаксирайте по най- добрия за вас начин.
  6. Задайте граници. Научете се да казвате „не“! Да казваш „да“, когато се чувстваш като да казваш „не“, може да те накара да се чувстваш гневен  и ядосан. Утвърдете нуждите си и оставяйте близките да знаят, че може да не успеете да направите това, което на тях им се иска. Приятели, семейство и колеги разбират, че това е натоварено време на годината. Отделете време за себе си.
  7. Придържайте се към определен бюджет. Прегледайте финансите си и създайте бюджет за подаръци и храна. Спестете пари, като създавате домашно приготвени подаръци и храна. През януари прегледайте какво сте похарчили, за да планирате още по-добре финансите си  за следващите празници.
  8. Усетете емоциите си. Докато в краткосрочен план може да е по-лесно да се избегнат загуби от скръб или болезнени чувства, то през почивните дни е хубаво да си позволите време да усетите емоциите си, дори и да не са всички радостни и приятни.
  9. Отделете време за себе си. Независимо дали става въпрос за 15-минутна разходка, слушане на успокояваща музика, затопляне на топла вана или правене на нещо друго, което ви харесва, като отделяте това време за себе си, зареждате батериите си. Това помага да се предотвратят негативните чувства  на празниците и лошите настроения.

Желаем Ви прекрасни , спокойни и светли празници.

Бъдете здрави!

www.badizdrav.eu

Абонирайте се за нашите имейли и ще Ви изпратим Безплатна Е-книга "Как да се грижим за стомаха?" - 7 Съвета за разрешаване на проблеми със стомашно чревния тракт.

* задължителни полета

Изберете какви имейли искате да получавате от нас.

Винаги можете да се отпишете от имейлите ни, като кликнете на "Отписване".

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.