fbpx

7 грешки свързани със съня, от които напълняваме

Скоро беше изнесена здравна статистика , според която повече от 2 милиона българи страдат от затлъстяване .Страната ни е и на едно от първите места по затлъстяване в детска възраст

Интересно е , че фокуса е върху самото напълняване без да се обръща внимание на начина на живот. В следствие на това  не само се променя теглото, но и се  качва без да се прави връзка  с  лошата диета и липсата на активност Това, което е по-неясно за хората е връзката между сънните навици и нездравословното тегло.

Допускат се няколко грешки , които са в пряка връзка между напълняването и съня:

 • Грешка номер 1 : Храненето късно вечер. Това означава , че храненето късно вечерта може да повиши нивата на инсулина, а това от своя страна довежда до произвеждане на  по-малко мелатонин от тялото. Когато в тялото ни липсва мелатонин , това води до лош сън и по-малко хормон на растежа, стимулиращ клетките на тялото.
 • Грешка номер 2 : Излагане на светлина . Това  значи , че ако в стаята , в която спите има изкуствена светлина от телевизор, компютър, лампа това води до повишаване  нивата на кортизол в организма. Кортизола  увеличава теглото, особено около корема.

 • Грешка номер 3 : Пиенето на течности късно вечер .Въпреки, че не искате да се оставате дехидратирани, пиенето на прекалено много течности нощем също може да бъде проблем, тъй като това увеличава вероятността да се събудите посред нощ, за да отидете до тоалетна. Това може да прекъсне естествените Ви модели на сън, което да Ви изложи на по-голям риск от затлъстяване.
 • Грешка номер 4 : Упражнения късно вечер . Застоялият начин на живот не е здравословен, но упражненията  късно вечер също могат да бъдат проблем.  Ако се правят упражнения вечер, те  повишават телесната Ви температура и потиска освобождаването на мелатонин. Това може да доведе и до проблеми със съня поради повишеното освобождаване на хормони като допамин и кортизол, чието производство се стимулира от активността.
 • Грешка номер 5 : Използване на компютър или гледане на телевизия късно вечер . Много хора се опитват да се отпуснат вечер като гледат телевизионни предавания или сърфират в интернет. Макар , че това е примамлив начин за релакс в края на един дълъг ден, той може също да попречи на добрия сън поради стимулирането на кортизола и допамина. Най-добре е да си отделите известно време за разпускане вечер, което да не включва тези електронни приспособления.
 • Грешка номер 6 : Прекалено топла спалня Ако вашата спалня е прекалено топла, това може да причини  лош сън. Без комфортна среда, отделянето на мелатонин и хормони на растежа се нарушава, а това прави по-малко вероятно например тялото Ви да изгаря мазнини докато спите.
 • Грешка номер 7 : Тясна, стегната пижама . Носенето на плътно прилепнали дрехи в леглото – било то пижама, сутиен или бельо – е неудобно и може също да повиши телесната температура , а от там и сънят Ви.

За съжаление много от нас злоупотребяват с тези лоши навици ежедневно. За да ги избегнете тези 7 грешки , ето какво трябва да направите:

1. Опитайте се да не хапвате нищо през последните 3 часа преди лягане: ще направите на тялото си огромна услуга

2.  Уверете се, че спите в тъмна стая и дръжте светещите цифрови устройства настрана.

3.  Спрете да пиете течности най-малко два часа преди лягане

4. Избягвайте тежките и  продължителни упражнения най-малко 3 часа преди лягане.

5. Вечер разпускайте без електроника

6. Уверете се, че спалнята ви е до 21 ˚C . Това е нормалната температура за оптимална почивка

7. Спането без дрехи или носенето на свободни леки дрехи е добър начин да се избегне това.

Ако искате и вие да постигнете тези резултати  има и други алтернативни и ефикасни решения за справяне с излишните килограми!  Ние разработихме натурален билков продукт Бюти боди, който бавно и постепенно намалява излишните килограми от организма  , детоксикира и пречиства без да се връща йо – йо  ефекта. 

Натурална билкова тинктура Бюти боди ще помогне за :

 • Разрушаване на  мастните клетки;
 • Пречистване на  храносмилателната система;
 • Пречистване на  кръвоносната система;
 • Повишаване на  нивото на енергия;
 • Ускоряване на  метаболизма;
 • Възвръщане на  физическата активност;
 • Повишаване на  устойчивостта;
 • Намаляване на  апетита;
 • Помага за регулиране на храносмилането;
 • Детоксикира организма;
 • Възвръща метаболитното равновесие на тялото

Можете да се обърнете към нас , за връзка още сега на  : тел. 0897992495  или ни пишете на badizdrav@abv.bg

 

Бъдете здрави!

www.badizdrav.eu

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро