fbpx

6 начина да заздравим стомаха и червата без лекарства

Приятели,

всеки от вас е чувал максимата ,че ” Всички болести тръгват от стомаха и червата” и колкото и да не ни се вярва на практика това се оказва абсолютно вярно.

Днес искаме с тази статия да ви дадeм 6 изпитани начина , които приложени едновременно , заедно дават фантастични резултати. И така..

  1. Храни се бавно. Това е особено валидно за растителната храна, която консумираме и която се смила основно от храносмилателните ензими. Затова е важно да се научим да се храним бавно, да дъвчем и да ослюнчваме храната си. Помни също, че храносмилателният процес започва в устата и ако искаме да извлечем максимума от ценните вещества в храните и да не разчитаме на хранителни добавки – е добре да се фокусираме и върху дъвченето и ослюнчването, особено на по-тежките растителни храни, като бобови и зърнени.
  2. Тежките храни да минат през  накисване, покълване или ферментиране. Това са зърнени, бобови, млечни, ядки и семена. Чрез тази преработка се облекчава дейността на стомашно- чревния тракт 
  3.  Не се храни когато си стресиран/а, ядосан/а или притеснен/а. Ние, българите, не случайно казваме в такива ситуации “стомахът ми е свит на топка”. Да , така е – стомаха наистина е свит на топка и  всички сили са съсредоточени в крайниците – ръце, крака и мозък. Това е състояние при което храносмилането не е приоритет и реално такова не се случва оптимално. Затова и много хора свалят или качват много килограми, когато са стресирани за дълъг период от време.
  4.   Не приемай ледено студени напитки с храната. Това може да са бира, газирани напитки, но дори и вода с лед. Студените напитки могат да стопират или затруднят много храносмилането, затова е добре да ги оставите за времето между храненията, а не по време на обяд или вечеря. Добре е също студените напитки или храни – като смути или сладолед да са изнесени на самостоятелно хранене, а да не идват под формата на десерт след основното.
  5. Винаги добавяйте  по нещо с горчиво към храната си. Рецепторите за горчиво в устата ни са по-специфични от всички останали и стимулират мозъка, ензимните реакции, производството на солна киселина в стомаха, жлъчката и черния дроб, и дори перисталтиката да работят по-ефективно. Горчиви са :  рукола, радичио и цикория например. Използвайте дресинг с лимон, ябълков оцет и горчиви билки. Яжте диво ферментирали зеленчуци.
  6. Опитай се да спазвате рутина в храненията и да закусвате, обядвате и вечеряте горе-долу по едно и също време всеки ден. Така организмът ще свикне кога му подавате храна и ще започне да се подготвя, като стимулира производството на повече ензими и стомашни сокове, което автоматично означава – повече разградена храна и по-здраво тяло. Рутината в храненията се отразява изключително добре и на фигурата, като има множество изследвания показващи, че при равен брой калории за деня, групата която се храни по график сваля повече килограми, от тази, която яде в хаотични часове.
  7. За възстановяване на стомашната и чревната лигавица използвайте натурална билкова тинктура Здраве и масло от орех с витамин Е. Пакет “Здрав стомах” включва два броя билкова тинктура Здраве и 1 брой натурално масло от орех с витамин Е. Освен ,че успокояват и уреголирват стомаха и червата , двата продукта са напълно достатъчни за да подобрят общото състояние на организма, да ви пречистят от шлаки и да премахнат болките, коликите, газовете и подуването на корема и стомаха.

За поръчки : тел. 0897992495 или на www.badizdrav.eu

 

Бъдете здрави!

www.badizdrav.eu

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро