fbpx

6 начина да заздравим стомаха и червата без лекарства

Приятели,

всеки от вас е чувал максимата ,че ” Всички болести тръгват от стомаха и червата” и колкото и да не ни се вярва на практика това се оказва абсолютно вярно.

Днес искаме с тази статия да ви дадeм 6 изпитани начина , които приложени едновременно , заедно дават фантастични резултати. И така..

  1. Храни се бавно. Това е особено валидно за растителната храна, която консумираме и която се смила основно от храносмилателните ензими. Затова е важно да се научим да се храним бавно, да дъвчем и да ослюнчваме храната си. Помни също, че храносмилателният процес започва в устата и ако искаме да извлечем максимума от ценните вещества в храните и да не разчитаме на хранителни добавки – е добре да се фокусираме и върху дъвченето и ослюнчването, особено на по-тежките растителни храни, като бобови и зърнени.
  2. Тежките храни да минат през  накисване, покълване или ферментиране. Това са зърнени, бобови, млечни, ядки и семена. Чрез тази преработка се облекчава дейността на стомашно- чревния тракт 
  3.  Не се храни когато си стресиран/а, ядосан/а или притеснен/а. Ние, българите, не случайно казваме в такива ситуации “стомахът ми е свит на топка”. Да , така е – стомаха наистина е свит на топка и  всички сили са съсредоточени в крайниците – ръце, крака и мозък. Това е състояние при което храносмилането не е приоритет и реално такова не се случва оптимално. Затова и много хора свалят или качват много килограми, когато са стресирани за дълъг период от време.
  4.   Не приемай ледено студени напитки с храната. Това може да са бира, газирани напитки, но дори и вода с лед. Студените напитки могат да стопират или затруднят много храносмилането, затова е добре да ги оставите за времето между храненията, а не по време на обяд или вечеря. Добре е също студените напитки или храни – като смути или сладолед да са изнесени на самостоятелно хранене, а да не идват под формата на десерт след основното.
  5. Винаги добавяйте  по нещо с горчиво към храната си. Рецепторите за горчиво в устата ни са по-специфични от всички останали и стимулират мозъка, ензимните реакции, производството на солна киселина в стомаха, жлъчката и черния дроб, и дори перисталтиката да работят по-ефективно. Горчиви са :  рукола, радичио и цикория например. Използвайте дресинг с лимон, ябълков оцет и горчиви билки. Яжте диво ферментирали зеленчуци.
  6. Опитай се да спазвате рутина в храненията и да закусвате, обядвате и вечеряте горе-долу по едно и също време всеки ден. Така организмът ще свикне кога му подавате храна и ще започне да се подготвя, като стимулира производството на повече ензими и стомашни сокове, което автоматично означава – повече разградена храна и по-здраво тяло. Рутината в храненията се отразява изключително добре и на фигурата, като има множество изследвания показващи, че при равен брой калории за деня, групата която се храни по график сваля повече килограми, от тази, която яде в хаотични часове.
  7. За възстановяване на стомашната и чревната лигавица използвайте натурална билкова тинктура Здраве и масло от орех с витамин Е. Пакет “Здрав стомах” включва два броя билкова тинктура Здраве и 1 брой натурално масло от орех с витамин Е. Освен ,че успокояват и уреголирват стомаха и червата , двата продукта са напълно достатъчни за да подобрят общото състояние на организма, да ви пречистят от шлаки и да премахнат болките, коликите, газовете и подуването на корема и стомаха.

За поръчки : тел. 0897992495 или на www.badizdrav.eu

 

Бъдете здрави!

www.badizdrav.eu

Абонирайте се за нашите имейли и ще Ви изпратим Безплатна Е-книга "Как да се грижим за стомаха?" - 7 Съвета за разрешаване на проблеми със стомашно чревния тракт.

* задължителни полета

Изберете какви имейли искате да получавате от нас.

Винаги можете да се отпишете от имейлите ни, като кликнете на "Отписване".

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.