fbpx

6 грешки , които правим когато сме болни

Приятели,

с настъпването на есента идват настинките и грипа. В този прекрасен и пъстър месец от годината много хора получават силно главоболие, мускулни болки, хрема, кашлица . Решават да се само лекуват. Седмица след това се оказва , че настинката и грипа не само ,че не са минали  , а се е задълбочили. В следствие на това живота ни се променя и сме принудени да обикаляме лекарските кабинети. И правим грешки, с които не само не се лекуваме, но още повече задълбочаваме болестта.

Днес с тази статия искаме да ви споделим най- честите грешни решения, които се взимат когато се разболеем и да ви помогнем да се справите при настинка и грип най- бързо и без големи последствия за здравето .

Грешка N 1 е ,  че искаме да смъкнем температурата веднага. Особено, ако става въпрос за деца. Всъщност, малките деца понасят много по-добре температурата, отколкото ние възрастните. Вирусите са термо нестабилни и природата е измислила начин да ги унищожава , а именно като се покачва температурата . Така се стимулира и имунната система. Лекарства против температура се дават само при високи стойност, над 38. Много често тя си спада от само себе си, стига да се пият повече течности. Разбира се, при високи температури се дават медикаменти, както и при по-ниски, когато става дума за дете.

Грешка N 2 е, че грип се лекува с антибиотик. Първите дни, при  вирусна инфекция, антибиотикът не само не действа, но и влошава положението. В някои случаи наистина се налага антибиотик, но това се случва ако се прибави бактериална инфекция , обикновено след 4-ия ден. Честото пиене на антибиотици води до резистентност и няма да излекува болни от грип.

Грешка N 3 е приема на много лекарства. В аптечната врежа има богат арсенал от лекарства за облекчаване на страданията при болни от грип с различни търговски имена, но с еднакъв състав. Например, традиционният парацетамол се съдържа в почти всички комбинирани таблетки и прахчета (фервекс, тайлол хот, грипекс, колдрекс и т.н). Трябва да знаете , че парацетамола не е безвредно лекарство и засяга много бъбреците! Да се приема с внимание. Парацетамола  има различни имена – панадол, калпол, ефералган, тайлол и комбинацията между тях е недопустима, даваме едно и също, но във висока доза! Добрият стар аспирин става, но само за възрастни. На деца до 14 годишна възраст не се дава, може да предизвика синдрома на Рей с тежки мозъчни и чернодробни увреждания.

Грешка N 4 е прословутото мазане на кожата с мас и аспирин. Това особено важи за малки деца . Аспиринът се резорбира през кожата и влиза в организма и може да стане токсичен с много последствия.

Грешка N 5 е прекаляването със сиропи против кашлица . Наскоро бяха изнесени данни от  Европейската здравна комисия  , където се обясняваше , че на деца до 2г. възраст не се дават сиропи против кашлица тъй като вредата е по-голяма от ползата. Поносимата кашлица не трябва да се потиска, с нея се изчиства организмът от ненужните секрети и съдържащите се в тях микроби. Кашлицата изчезва, когато се премахне причината за нея.

Грешка N 6 е да се насилваме да се храним до като сме болни.  При висока температура храносмилането е затруднено, защото се намаляват стомашните сокове. Затова децата интуитивно спират да се хранят, а родителите хукват след тях с лъжица в ръка. Не се притеснявайте от без апетитие, то е временно. След това организма  ще си навакса пропуснатото.

За да се избегнат тези 6  грешки е хубаво , когато се разболеем да си дадем почивка на тялото. Поне един пълен ден да си останем в къщи и по възможност повече на легло. С това действие , организма не само ще презареди , но и ще си осигури така липсващата му енергия.

Второто важно условие за бързо справяне с настинка и грип е да приемаме повече течности и билкови чайове. По този начин ще си осигурим на тялото вода и няма да се хидратираме . Освен това с течностите “ промиваме“ тялото си и го освежаваме.

При наличие на температура най- добър помощник се оказва  мазането с белтък на тялото. Само с 3 намазвания на ден тази рецепта премахва и най- високата  температурата. Ако имате обаче висока температура повече от 2 дни и тя е фибрилитетна / 37,2- 37,5/ тогава гаварим за бактериална инфекция и е най- хубаво бързо консултиране с лекар.

За да не се налага да боледуваме често , основното , което трябва да направим е да засилим имунната система. Това най- бързо , безвредно и доказано  работещо средство е натурална билкова тинктура Имунно. Благодарение на корена от астрагал, черният бъз, черния орех , тинктура Имунно бързо засилва имунната система и не позволява вируси и бактерии да увреждат организма . Ако въпреки всичко се окаже ,че настинем  в рамките на първите 24 часа взимаме на всеки час по 20 капки от  билковата тинктура Имунно.

С този ударен прием ние „пресичаме“ болестта и тя не успява да се развие и да се задълбочи.

Вижте как можем да ви помогнем да засилите на вас и вашето дете имунната система , да не се разболявате .

Обадете ни се на телефон : 0897992495 или поръчайте билковата тинктура Имунно от тук: https://badizdrav.eu/shop/bilkovi-ekstrakti/tinktura-imunno-za-zasilvane-na-imunnata-sistema/ 

Бъдете здрави!

www.badizdrav.eu

Абонирайте се за нашите имейли и ще Ви изпратим Безплатна Е-книга "Как да се грижим за стомаха?" - 7 Съвета за разрешаване на проблеми със стомашно чревния тракт.

* задължителни полета

Изберете какви имейли искате да получавате от нас.

Винаги можете да се отпишете от имейлите ни, като кликнете на "Отписване".

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.