fbpx

4 начина за справяне с главоболие, без да пием лекарства

Приятели,

няма човек , който поне веднъж в живота си да не е преживял главоболие. Хубавата новина е ,че на каквото и да се дължи главоболието , само при 5 % то е свързано с някакво заболяване.

Има три основни и на- често проявяващи се типа главоболие. Нека накратко да ги разгледаме и да се спрем на това как да си помогнем без лекарства.

И така:

  1. Teнзиoннo – това е най- често срещания вид, които се получава от пристягане на мускулите в областта на скалпа и врата. Тензионно главоболие може да е в следствие на схващането в областта на раменете, силен стрес или редовно недоспиване.
  2. Мигренозно главоболие . Причините да се получи са много и най- различни. Болката при него  може да бъде много силна. Усеща се зад очите и в тила. Характерно за този тип главоболие е повишената чувствителност към светлина и шум , гадене и повръщане, както и замъгляване на зрението.
  3. Клъстерно главоболие. Среща се твърде рядко. Симптомите му са : болки около ухото, но само от едната страна на главата, подуване, зачервяване или сълзене на окото, течащ или запушен нос. Факторите , които най- често го провокират са алкохол и цигари.

Какво ще ни помогне при пристъп на главоболие, без да пием лекарства?

Има няколко изпитани рецепти и всичките действат . Въпрос на избор е какво вие ще изберете в такива случай.

  • Джинджифил– поради силните си противовъзпалителни свойства , той действа като природен аспирин и действа безотказно. При мигрена много добре подтиска гаденето.
  • Кафе   – да, силно кафе без захар . Кофеина намалява мозъчния оток и действа безотказно.
  • Студени и топли компреси– смяната на топли със студени компреси на тила ще доведе до бързо намаляване на болката. Можете допълнително от това да потопите ръцете си в ледено студена вода като свивате и разпъвате юмруци. Ефекта е гарантиран.
  • Свеж въздух– при главоболие свежия въздух оказва изключително благотворно влияние. Просто това , което трябва да направите е да излезнете на чист въздух , да седнете и да подишате с носа и дробовете, бавно и продължително. Със сигурност ще оросите мозъка и ще го заредите със свеж кислород, който е изключително необходим.

Ако тази статия е била полезна ,молим оставете ни ревю във фейсбук страницата на Бъдете здрави: https://www.facebook.com/zdravednes/

Бъдете здрави!

www.badizdrav.eu

 

Абонирайте се за нашите имейли и ще Ви изпратим Безплатна Е-книга "Как да се грижим за стомаха?" - 7 Съвета за разрешаване на проблеми със стомашно чревния тракт.

* задължителни полета

Изберете какви имейли искате да получавате от нас.

Винаги можете да се отпишете от имейлите ни, като кликнете на "Отписване".

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.