4 начина за справяне с главоболие, без да пием лекарства

Приятели,

няма човек , който поне веднъж в живота си да не е преживял главоболие. Хубавата новина е ,че на каквото и да се дължи главоболието , само при 5 % то е свързано с някакво заболяване.

Има три основни и на- често проявяващи се типа главоболие. Нека накратко да ги разгледаме и да се спрем на това как да си помогнем без лекарства.

И така:

  1. Teнзиoннo – това е най- често срещания вид, които се получава от пристягане на мускулите в областта на скалпа и врата. Тензионно главоболие може да е в следствие на схващането в областта на раменете, силен стрес или редовно недоспиване.
  2. Мигренозно главоболие . Причините да се получи са много и най- различни. Болката при него  може да бъде много силна. Усеща се зад очите и в тила. Характерно за този тип главоболие е повишената чувствителност към светлина и шум , гадене и повръщане, както и замъгляване на зрението.
  3. Клъстерно главоболие. Среща се твърде рядко. Симптомите му са : болки около ухото, но само от едната страна на главата, подуване, зачервяване или сълзене на окото, течащ или запушен нос. Факторите , които най- често го провокират са алкохол и цигари.

Какво ще ни помогне при пристъп на главоболие, без да пием лекарства?

Има няколко изпитани рецепти и всичките действат . Въпрос на избор е какво вие ще изберете в такива случай.

  • Джинджифил– поради силните си противовъзпалителни свойства , той действа като природен аспирин и действа безотказно. При мигрена много добре подтиска гаденето.
  • Кафе   – да, силно кафе без захар . Кофеина намалява мозъчния оток и действа безотказно.
  • Студени и топли компреси– смяната на топли със студени компреси на тила ще доведе до бързо намаляване на болката. Можете допълнително от това да потопите ръцете си в ледено студена вода като свивате и разпъвате юмруци. Ефекта е гарантиран.
  • Свеж въздух– при главоболие свежия въздух оказва изключително благотворно влияние. Просто това , което трябва да направите е да излезнете на чист въздух , да седнете и да подишате с носа и дробовете, бавно и продължително. Със сигурност ще оросите мозъка и ще го заредите със свеж кислород, който е изключително необходим.

Ако тази статия е била полезна ,молим оставете ни ревю във фейсбук страницата на Бъдете здрави: https://www.facebook.com/zdravednes/

Бъдете здрави!

www.badizdrav.eu