fbpx

Как да премахнем болките в кръста и гърба?

Скъпи приятели,

случвало ли ви се е да изпитате остра болка в кръста и гърба? Колко често ви боли и ви се схваща врата?

Отделете 5 минути време за четене на тази статия и ще разберете как да предотвратите болките в кръста и гърба и неприятните усещания.

Първата стъпка при лечение от медицината е да се обезболи и прекъсне възпалителния процес. Изписват се нестероидни противовъзпалителни , с които обаче трябва да сте изключително внимателни, защото съсипват много вътрешни органи – сърце, стомах, черва, черен дроб при повече от 4 дни лечение.

Когато се намирате в “ тежка“ форма е препоръчително да останете 2-3 дни на легло и в покой но не повече. Като допълващаа терапия може да се прилага гимнастика, физиотерапия или комбинация от двете. Не бива да се примирявате с болката в кръста, защото съществуват много възможности за справяне с нея и за облекчаване на симптомите.

Кои са рисковите фактори, които могат да провокират болка в кръста и врата?

  1. Работата- постоянното седене пред компютър, шофирането или еднообразната работа
  2. Стойката на тялото и позицията
  3. Обездвижването
  4. Състоянието на мускулите както и психосоциалните фактори

Неправилната стойка, стреса, статичното едностранно натоварване на мускулите могат да причинят мускулни болки и схващане. За възникване на болката значение има напрежение в мускулите или пък точно обратното , болката причинява напрежение в мускулите. Схващането на мускулатурата допълнително усилва болката , ето защо за премахването на болката е необходимо отпускането на мускулите. Ликвидирането на мускулният спазъм или на свързаната с него болка спомага за по- бързото връщане към обичайния начин на живот.

При работа с компютър или гледане на телевизия шията често се навежда на пред или настрани. Постоянното статично напрежение на мускулатурата на шията води до нарушено кръвоснабдяване , тъй като свитата мускулатура притиска кръвоносните съдове. Това причинява болка и нервно напрежение и усилва допълнително схващането на мускулите. Натоварват се и вратните сухожилия. Болките в областта на шията често се разпространяват към раменете , гърба, плешките , но най- често към главата.

Какво да направим за да се отървем от болката в кръста и гърба?

На първо място да променим навиците си. Ако усвоим добрата и правилна стойка, двигателната култура и използването на билколечението ние ще имам една добра опорно- двигателна система, която ще ни служи дълги години без никакви проблеми. Смяната на работата, както започване на практикуване на правилен спорт , допълнително биха могли да облекчат общото състояние за справяне с болката в кръста и гърба. Плуването и водната гимнастика  щадят и укрепват гръбначната мускулатура.

В наши дни има на пазара много начини за лечение на заболявания съпътствани от мускулни спазми , включително и оперативна намеса.

Преди да посегнете обаче към лекарствата и да стигате до крайни мерки , ние ви предлагаме да опитате нашия промо пакет „Здрави стави, здрав кръст“ , които е разработен от кинезотерапевти и ортопеди . В него са включени най- щадящите и природни методи за лечение и възстановянае на цялата опорно- двигателна система.

„Аз имам дискова херния, на мен ще ми помогне ли?“

До сега не сме имали случай на клиент, който стриктно да е пил билковата тинктура „Ставиксин“ и да не е почуствал облекчение, а след няколко месеца и подобрение. Промо пакета включва 2 бр. билкова тинктура“Ставиксин“ , обезболяващ гел „Бъдете здрави“ , 100% билков мехлем за махане на възпалението и за масажи , както и комплекс витамини специално направени за заздравяване на цялата опрно- двигателна система. Пакета можете да поръчате още сега от тук , намален от 115 лв на 86,20 лв : www.badizdrav.eu

Ако тази статия ви е била полезна, споделете я с ваши познати за да може повече хора да се възползват от възможността да са информирани , че има лечение на заболявания на опорно- двигателната система. Комплексната грижа за тялото , дава уникални резултати!

Бъдете здрави!

www.badizdrav.eu

Абонирайте се за нашите имейли и ще Ви изпратим Безплатна Е-книга "Как да се грижим за стомаха?" - 7 Съвета за разрешаване на проблеми със стомашно чревния тракт.

* задължителни полета

Изберете какви имейли искате да получавате от нас.

Винаги можете да се отпишете от имейлите ни, като кликнете на "Отписване".

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.