Как да премахнем болките в кръста и гърба?

Скъпи приятели,

случвало ли ви се е да изпитате остра болка в кръста и гърба? Колко често ви боли и ви се схваща врата?

Отделете 5 минути време за четене на тази статия и ще разберете как да предотвратите болките в кръста и гърба и неприятните усещания.

Първата стъпка при лечение от медицината е да се обезболи и прекъсне възпалителния процес. Изписват се нестероидни противовъзпалителни , с които обаче трябва да сте изключително внимателни, защото съсипват много вътрешни органи – сърце, стомах, черва, черен дроб при повече от 4 дни лечение.

Когато се намирате в “ тежка“ форма е препоръчително да останете 2-3 дни на легло и в покой но не повече. Като допълващаа терапия може да се прилага гимнастика, физиотерапия или комбинация от двете. Не бива да се примирявате с болката в кръста, защото съществуват много възможности за справяне с нея и за облекчаване на симптомите.

Кои са рисковите фактори, които могат да провокират болка в кръста и врата?

  1. Работата- постоянното седене пред компютър, шофирането или еднообразната работа
  2. Стойката на тялото и позицията
  3. Обездвижването
  4. Състоянието на мускулите както и психосоциалните фактори

Неправилната стойка, стреса, статичното едностранно натоварване на мускулите могат да причинят мускулни болки и схващане. За възникване на болката значение има напрежение в мускулите или пък точно обратното , болката причинява напрежение в мускулите. Схващането на мускулатурата допълнително усилва болката , ето защо за премахването на болката е необходимо отпускането на мускулите. Ликвидирането на мускулният спазъм или на свързаната с него болка спомага за по- бързото връщане към обичайния начин на живот.

При работа с компютър или гледане на телевизия шията често се навежда на пред или настрани. Постоянното статично напрежение на мускулатурата на шията води до нарушено кръвоснабдяване , тъй като свитата мускулатура притиска кръвоносните съдове. Това причинява болка и нервно напрежение и усилва допълнително схващането на мускулите. Натоварват се и вратните сухожилия. Болките в областта на шията често се разпространяват към раменете , гърба, плешките , но най- често към главата.

Какво да направим за да се отървем от болката в кръста и гърба?

На първо място да променим навиците си. Ако усвоим добрата и правилна стойка, двигателната култура и използването на билколечението ние ще имам една добра опорно- двигателна система, която ще ни служи дълги години без никакви проблеми. Смяната на работата, както започване на практикуване на правилен спорт , допълнително биха могли да облекчат общото състояние за справяне с болката в кръста и гърба. Плуването и водната гимнастика  щадят и укрепват гръбначната мускулатура.

В наши дни има на пазара много начини за лечение на заболявания съпътствани от мускулни спазми , включително и оперативна намеса.

Преди да посегнете обаче към лекарствата и да стигате до крайни мерки , ние ви предлагаме да опитате нашия промо пакет „Здрави стави, здрав кръст“ , които е разработен от кинезотерапевти и ортопеди . В него са включени най- щадящите и природни методи за лечение и възстановянае на цялата опорно- двигателна система.

„Аз имам дискова херния, на мен ще ми помогне ли?“

До сега не сме имали случай на клиент, който стриктно да е пил билковата тинктура „Ставиксин“ и да не е почуствал облекчение, а след няколко месеца и подобрение. Промо пакета включва 2 бр. билкова тинктура“Ставиксин“ , обезболяващ гел „Бъдете здрави“ , 100% билков мехлем за махане на възпалението и за масажи , както и комплекс витамини специално направени за заздравяване на цялата опрно- двигателна система. Пакета можете да поръчате още сега от тук , намален от 115 лв на 86,20 лв : www.badizdrav.eu

Ако тази статия ви е била полезна, споделете я с ваши познати за да може повече хора да се възползват от възможността да са информирани , че има лечение на заболявания на опорно- двигателната система. Комплексната грижа за тялото , дава уникални резултати!

Бъдете здрави!

www.badizdrav.eu