fbpx

Как да предотвратим рак на дебелото черво без да се стига до усложнения ?

Приятели,

как да предотвратим рак на дебелото черво , без да се стига до усложнения?

Това е  една много актуална тема от която, вярваме, ще научите много полезни неща и ще се вдъхновите да направите промени…. така че да предпазите и подобрите здравето и живота си и да го живеете така както го искате.

От скоро Американското дружество за борба с рака препоръчва хората над 45 години , особено тези в риск да се изследват за рак на дебелото черво чрез колоноскопия или друг метод отколкото на 50-годишна възраст. Кои хора са в риск? Обикновено тези , които имат фамилна обремененост или имат сериозен проблем с червата. “Рака на дебелото черво  е четвъртата най-разпространена  диагноза в САЩ и в Европа но и втората най-смъртоносна “, това заяви наскоро професор доктор по гастроентерология –   Тимоти Гейгър   “Ако погледнете статистическите данни, има увеличение на броя на хората под 50 години, които получават рак на дебелото черво и ректума в сравнение с това, което сме виждали в миналото”.

Защо се променя възрастовата граница  за превенция?

Американското онкологично дружество анализира процентите с течение на времето и определя важността от превенция в две направления.

Пациентите на възраст над 50 години са по-често диагностицирани с рак на дебелото черво или ректума. “Въпреки това, честотата на колоректален рак при тези под 50 години се увеличава драстично през последните няколко години”, каза той. “Затова трябва да се погрижим да започнем да мислим за колоноскопия на по-ранна възраст, отколкото в миналото. Знаем, че колоноскопиите спасяват човешки животи. ”

Някои хора може да се нуждаят от скрининг под  45-годишна възраст

Насоките за скрининг на рак на дебелото черво на 45-годишна възраст са за обща информация.

Ако обаче имате фамилна обремененост е препоръчително да направите изследване много по  от рано. По същия начин, ако имате някакви необичайни симптоми като:

-кръв в изпражненията си

-анемия

-внезапна загуба на тегло

-повръщане

-обилно количество газове

Разпознаването на тези ранни симптоми на рака на дебелото черво и преценката за честотата им е жизненоважно за навременното откриване на тази болест.

Наличието на два или повече симптома едновременно е достатъчна причина да потърсите медицинска помощ и да направите необходимите изследвания.

Как можете да намалите риска от рак на дебело черво?

На първо място това са затлъстяването и заседналият начин на живот. Това  са фактори, които увеличават риска от рак на дебелото черво и ректума.

Друг много важен фактор , това е диетата. Когато в нашето меню присъстват храни  с високо съдържание на червено или преработено месо и ниско съдържание на фибри също може да се увеличи риска.

Билколечението е познато от векове. То винаги остава много силно и мощно оръжие като превенция срещу проблемите на чревното здраве. Разработената билкова тинктура Здраве / идва от името и/ заздравява и поддържа във форма лигавицата на дебелото и тънките черва. Особено подходяща е след полипектомия/ отстраняване на полипи от червата/. Ако искате да се възползвате от билковата тинктура Здраве 2 опаковки  в пакет с био натурално масло от орех с витамин Е , можете да ги поръчате директно от тук с намаление :https://badizdrav.eu/shop/bilkovi-ekstrakti/promo-paket-zdrav-stomah/

Промените в начина на живот, свързани с диета , подходящи билки и упражнения, могат да намалят риска и да подобрят общото здравословно състояние.

Ако тази статия Ви е била полезна, моля споделете я с ваши близки и приятели за да могат повече хора да обърнат внимание на здравето си!

Бъдете здрави!

www.badizdrav.eu

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро