fbpx

Как да пречистиш черния дроб, за да се радваш на добро здраве?

Скъпи приятели,

пътят към добро здраве тръгва от това да имаш здрав и добре работещ черен дроб.

В същото време много хора изобщо не си правят сметка , че трябва всекидневно да полагат грижи за своето здраве. Те нямат яснота , че превенцията за здравето е много по- важна от самата болест. Или ако започнат да се грижат за здравето си , е временно, защото те просто се оставят на инерцията на живота.

Основната задача на черния дроб  е да филтрира кръвта, която идва от храносмилателения тракт .  Повече от един литър кръв протича през черния дроб всяка минута. Той произвежда над 13 000 вида химикали, които са от съществено значение за тялото ни.

За да се радваш на добро здраве , което искаш в живота си, е важно да спазваш три стъпки. Една от тези стъпки е да пречистим и детоксикираме черния дроб .
Виж кои са тези три стъпки :

Ето ги основните признаци , по които можете да се ориентирате ,че черния дроб има проблем.

 1. Промяна в цвета на урината : Ако пиете достатъчно течности и наблюдавате какво ядете, урината трябва да е нормална. Все пак, ако забележите някакви промени в цвета на урината си, въпреки тези други аспекти на вашия “здравословен живот”, това може да е признак на увреден черен дроб. Ако урината Ви е кафява, оранжева или кехлибарена, има високи нива на билирубин в кръвта.
 2. Жълта кожа и жълти склери. Когато склерите на очите и кожата пожълтеят , това може да е признак на жълтеница. Тя се появява , когато в тялото има много билурубин , който се образува от разрушаването на мъртвите червени кръвни телца в черния дроб.
 3. Сериозна загуба на тегло : Ако имате увреден черен дроб, той няма да може да смила мазнини. Ако храната не се смила, както трябва, няма да бъдете гладни. Това ще доведе до нездравословна загуба на тегло
 4. Имате проблеми със стомаха : Ако имате стомашно разстройство и това включва гадене и повръщане, трябва да сте разтревожени. Не само заради черния дроб, защото тези симптоми са налице при някои други здравословни проблеми като отравяне с храна, мигрена, депресия и бременност. Ето защо не трябва да пренебрегвате това и да опитвате да се диагностицирате. Ако обаче тези симптоми не изчезнат, това може да означава, че имате някои проблеми с черния дроб.
 5. Задържане на течност в глезените, бедрата  : Ако ръцете и краката Ви изглеждат подути, това може да се дължи на задържане на течности . Подпухването може да е признак на сърдечен , бъбречен проблем , хормонален дисбаланс и чернодробна недостатъчност.

Това са основните външни прояви , които могат да сигнализират за проблем с черния дроб.

Как да пречистим черния дроб и правилно да се грижим за него?

Този въпрос е изключително важен не само за хора с проблеми , но и за напълно здрави. Черният дроб е най-активен през март месец, но най- добре е да се прочисти през Януари.  Това е така , защото той има четири дяла и от едно прочистване не може да се изчисти целия. Затова е хубаво прочистването да се повтори 3-4 пъти в последователни месеци.

ПОДГОТОВКА:

Една седмица преди прочистването е добре да се яде хубава, прясна и здравословна храна. Препоръчително е да се премине изцяло на растителна храна като се спазва тя да бъде предимно сурова или в съотношение сурова:готвена – 3:1.

Топлинната обработка да се прилага чрез задушаване на пара или варене.

Да се избягват сладки храни като твърде сладки плодове и сушени плодове, също и подсладители като мед, захар, агаве, кленов сироп.

Особено препоръчително е да не се консумира никакъв алкохол!

В основната си част прочистването трае 3 дни. В тези три дни се пият прясно приготвени сокове. Хубаво е да не се консумира никаква храна през 3те дена. Соковете могат да бъдат от:

 • зелени ябълки;
 • зелени ябълки и лимони;
 • моркови;
 • моркови и червено цвекло, може с лимони;
 • хубаво е да не се пият сладки сокове.

Може да се консумира в изобилие топла вода и неподсладен билков чай.

През 3-те дни на сокове не е задължително, но би било прекрасно да се направи прочистване на дебелото черво в домашни условия. Това никак не е страшно и е много лесно. От аптеката се купува иригатор и се прави клизма. По този начин подготвяме дебелото черво и го очистваме от токсините.

През трите дни на прочистването следва областта на черния дроб да се затопля с грейка, електрическа възглавница (или по друг начин) по няколко пъти дневно. Горещи душове също са препоръчителни.

На третия ден, сокове и вода се пият до около 17 часа. Областта на черния дроб отново се затопля и около 19 часа се взимат равни количества (по около 150-200 мл) студено пресован зехтин и прясно-изцеден лимонов сок. Една чаша зехтин и една чаша лимон. Обикновено се пият със сламка – една глътка зехтин и после една глътка лимон (за оправяне на вкуса). Зехтинът и сокът от лимони се изпиват бавно и спокойно. Цялата вечер е добре да бъде прекарана в хармонична и приятна атмосфера. Продължете със затоплянето на черния дроб – това ще отпусне каналите и той по-лесно и не смущаващо ще се освободи от натрупванията.

Ако имате съмнения за камъни по-големи от 2-3 см е по-добре да се консултирате с лекар или лекар-натуропат, тъй като жлъчните канали са тънки и има опастност от засядане на по-големи образувания, което може да доведе до операция в болницата. Това са крайни варианти, рядко се случват и то при възрастни хора, но е нужно да бъдат взети под внимание от хора със съмнения за големи камъни!

Прочистването на черния дроб се препоръчва:

 • да се прави през края на зимата и пролетта;
 • да се прилага при пълнолуние;
 • да се прави като профилактично средство (при наличието на установени проблеми следва подходът за лечение да се съобрази с конкретните обстоятелства).

Ползи от прочистването:

 • Черния дроб и жлъчката се освобождават от натрупвания.
 • Подобрява се работата на черния дроб и жлъчката.
 • Прочистването подобрява метаболизма.
 • Влияе благотворно върху емоционалното състояние, тъй като черния дроб е свързан с гнева в китайската медицина
 • Трите дни на сок изчистват кръвта, лимфата, подобравят работата на храносмилателната система, носят здраве за очите, оказват положително действие върху кожата, зареждат с елементи, вещества и прана.
 • Яденето на здравословна храна няколко дни преди и след прочистването ще окаже допълнително благотворно влияние върху тялото, чувствата и мисълта.

Ако имате проблем с черния дроб ви препоръчваме за възтановяването му и цялостно лечение е да се възползвате от Венус Форте.

Какво представлява Венус Форте? Това е първата българска добавка, която се прилага при проблем с черен дроб, сърцето , белия дроб , мозъка и бъбреците. Когато някой от тези органи се разболее, Венус Форте заздравява съединителната тъкан на заболелия орган, като го регенерира и не се стига до усложнения. Специално за черния дроб Венус Форте ще помогне като го заздрави и помогне за бързото му възстановяване. Клиенти я които са ползвали Венус Форте за черния дроб споделят , че само за 4 месеца всекидневно пиене на добавката , те са премахнали омазняването и са нормализирали холестерола без лекарства. Освен. че няма странични ефект Венус Форте успешно се комбинира дори с различни лекарствени терапии. В момента можете да се възползвате от промоция на 5 опаковки Венус Форте от тук: https://badizdrav.eu/shop/promo-packs/5-broya-venus-forte-promo-paket/

Благодарим ви ,че стигнахте до края на тази малко дълга , но надяваме се много полезна статия. Ще се радваме да я споделите с ваши приятели и близки за да може повече хора да се възползват от възможността да бъдат здрави! Преди да посегнете към лекарствата, доверете се на природата.

Бъдете здрави!

С обич:

Екипа на Хелт Агейн

www.badizdrav.eu

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро