Как да изкараме празниците без проблеми с храносмилането

Скъпи приятели,

предстоят ни прекрасни, топли, семейни празници , в които по традиция масата е отрупана с всякакви изкушения и вкуснотии. За да не си развалите прекрасните дни със стомашни проблеми , ви предлагаме да отделите 5 минути време за да.прочетете как да се предпазите от лоши изненади.

И така :

1.Изяжте първо малко зеленчукова салата с ябълков  оцет преди да преминете към тежката трапеза

2.Яжте по- рано през деня и по- малко вечерно време

3.Ползвайте през деня кисело мляко или кефир за да осигурите добра база за вечерта

4.Сутрин задължително вземете пробиотична таблетка

5.Хапвайте по- малко , но по- често без да бързате

6.Насладете се на чай от мента и джинджифил

Ако въпреки всичко , получите следните симптоми, ето какво да правите :

1.Ако получите тежест в стомаха- задължително си дайте на следващия ден време за стомашна почивка. Какво ще рече това? Махнете през този ден всички мазни храни, кисели краставички, алкохол и всякакви пържени храни и минете на леки салатки с ябълков оцет , плодови напитки и бикови чайчета без захар.

2.Киселини в стомаха- когато се смесят алкохол с пържена храна, това стимулира стомашната киселина и започва да се дразни стомашната стена. Какво помага? Пресен картофен сок се взема 30 мин преди ядене

3.Метеоризъм- за да се справите с този неприятен проблем, тук на помощ идват ензимни препарати и абсорбенти. Много добро решение е активния въглен. За да се махне подуването и газовете на помощ идва и киселото мляко , както и анасон, копър, мента кимион- прекрасни билки. Имайте на предвид ,че ако имате такъв проблем, по- добре е да ограничите консумацията на кисело зеле и черен хляб. Много добре действа билковата тинктура Здраве и натуралното масло от орех. Вижте ги тук : https://badizdrav.eu/shop/bilkovi-ekstrakti/tinktura-zdrave-pri-problemi-sas-stomashno-chrevniyat-trakt/ 

4.Запек- това неприятно състояние може да се предизвика от нездравословна храна. За да избегнете този проблем включете в хранителния си режим храни богати на фибри. Сутрин топла вода с мед и лимон е прекрасен начин да урегулирате перисталтиката. Допълнително към това можете да включите и упражнения сутрин или 30-40 минути разходка .

5.Диария – това  често е естествена реакция на организма. За да се отърве от  токсичните и патогенни бактерии нашето тяло се опитва по естествен начин да ги премахне. Как да му помогнем? Най- добрия начин в тези случай е пиенето на вода. Особено благотворно влияние има топъл чай, бульон, лайка . Не забравяйте ,че грижата за здравето е от първостепенно значение за щастието и доброто настроение.

Ако тази статия ви е харесала , моля споделете я с ваши познати и близки.

Бъдете здрави!

www.badizdrav.eu