3 начина , с които да нормализираш високото кръвно налягане

Приятели,

високото кръвно налягане е една от най-честите причини за влошаване на общото здравословно състояние и понякога води и до фатален край. В действителност данните сочат, че почти 40% от смъртните случаи на хора под 60-годишна възраст са свързани с хипертония, а 20% от населението под 50-годишна възраст страда от високо кръвно налягане.

Повишеното кръвно налягане започва обикновено без симптоми , но хората които вече го имат са застрашени от сърдечен удар, инсулт, аневризми, увреждане на бъбреците и увреждане на очите. Високото налягане се нарича и мълчалив убиец, защото дори с години той не причинява дискомфорт , но  уврежда жизненоважни органи, както и техните функции (мозък, сърце, бъбреци)

Нивата на кръвното налягане естествено се променят в различни периоди от живота. Децата и юношите имат значително по-ниско кръвно налягане  от възрастните хора. Стойността на кръвното налягане варира през целия ден – физиологично. Налягането е най-високо сутрин, а най-ниско вечер по време на сън.
 
Защо се увеличава кръвното налягане?
 
Най-честата причина е неизвестна (95%) . При останалите 5%, причината е вторична хипертония, т.е. повишено кръвно налягане, което е следствие от някои заболявания или нарушения в организма като бъбречно заболяване, консумация на някои лекарства.
 
Артериалното налягане може да се увеличи, когато :
– артериите губят своята еластичност и с годините се появяват артеро – склеротични плаки
– при наличие на постоянен хормонален или стресов фактор
– увеличаването на общия обем на кръвта и циркулацията повишава кръвното налягане
 
Как се лекува  високото кръвно налягане?
 
Хипертонията може да се  лекува чрез премахване на причините, които са  довели до повишено кръвно налягане.
Основното , което трябва да се спазва е  като се следи за диета, премахване на солта, тютюна и алкохола Промяна в  начин на живот и навиците. Тук на помощ идва и традиционната билкова медицина под формата на  капки – натурална билкова тинктура Здраве, която се използва като допълнителна терапия при пациенти с високо кръвно налягане и спомага за неговото намаляване. Освен това ,тя чисти като метла кръвоносните съдове и нормализира холестерола.
Натурална билкова тинктура Здраве съдържа набор от билки , които освен за стомашно- чревния тракт имат доказан  антихипертензивен ефект. Допълнително детоксикира организма. Приема се сутрин вечер преди храна.
Към нея допълнително  за период от 3 седмици включете и прием на 3 скелидки чесън всеки ден и прием на една чаша чай от каркаде.Тази комбинация ще нормализира кръвното ви , ще изчисти кръвоносните съдове , ще успокои стомашно- чревния тракт и ще даде енергия на организма .
Не се чудете, а още сега започнете да се грижите за своето здраве , защото вие го заслужавате!
Бъдете здрави!
С любов : екипа на Хелт Агейн
Последвайте ни във фейсбук: https://www.facebook.com/zdravednes/