fbpx

Разширени вени- как да си помогнем?

Приятели,

в началото на лятото сме , но слънчевите лъчи не винаги са дружелюбни към крака  ни. Високите темперератури  разширяват кръвоносните съдове и забавят циркулацията на кръвта. Вследствие на това е възможно да изпитате чувство за тежест в краката, глезените отичат, а понякога към края на деня се появяват и болки, които през нощта ескалират до мускулни крампи. Кое е най-удачното поведение през лятото при наличие на разширени вени?

Известно е, че дори и да е дар от природата, красотата на краката зависи и от полаганите за тях грижи. Хигиената, начинът на хранене и подходящите упражнения ще ви помогнат да се чувствате по-добре и по-здрави.
През лятото умората в краката може да се възприеме и като естествена последица от жегата, която значително затруднява кръвообращението. За съжаление, статистиката показва, че почти всяка втора жена на възраст между 20 и 25 години има някакъв проблем с вените. В известен процент разширените вени се дължат и на генетично предразположение, но ако не се създадат подходящи условия за развитието на тази фамилно обусловена патология, тя ще се прояви значително по-късно, в много по-лека форма и опасността от настъпване на усложнения (тромбофлебит, застоен дерматит, атонични язви на подбедрицата) е много по- голяма.

Как да си помогнем при разширени вени през лятото? С тази статия ще ви дадем изпитани и работещи съвети, от съдови специалисти , които ако прилагате шанса да си развалите лятната почивка и да обикаляте лекарските кабинети е много малка.

И така , през лятото на жегите как да постъпвате?

1. → Ако планирате лятна ваканция, в  деня преди тръгването на почивка направете една обиколка в парка или в градинката и след това изяжте резен джинджифил.
2.→ Старайте се да  не прекарвате в една и съща седяща поза повече от два часа. Не кръстосвайте краката си, защото това допълнително затруднява кръвообращението.
3,→ Намерете начин на всеки час поне 5-10 минути да си осигурите възможността да направите по няколко клякания или да си поставите краката нависоко.
4.→ Приемайте често течности (около половин литър на час), като избягвате алкохола и кафето, които дехидратират организма. Това е много важно, защото през лятото отделянето на течности с потта се увеличава значително. Ако те не се внасят в достатъчно количество, в даден момент може да настъпи относителна хемоконцентрация и да се създадат условия за образуване на тромби. Такъв ефект много по-лесно се получава, когато се налага да се провежда лечение с диуретици или цитостатици, както и при жените, приемащи противозачатъчни таблетки.
5.→ Не се излагайте на слънце между 13 и 15 часа.
6.→ Ако сте на море на всеки 30 минути прекъсвайте слънчевите бани, за да се изкъпете в морето. Така се понижава общата телесна температура.
7.→ Тичайте в морската вода с високо вдигнати колене, на дълбочина малко над тях. В резултат на мощното
раздвижване се подобрява кръвообращението.
8.→ Докато лежите на пясъка, повдигайте за няколко минути краката. Така се улеснява обратната циркулация на кръвта.
9.→ Практикувайте спортове, които стимулират кръвообращението, без да влошават състоянието на вените – колоездене, крос и др. Предпочитани терени за бягането, тонизиращи ходилата, са пясъкът на плажа, горският мъх и влажната трева. Вечерните разходки по плажната ивица са задължителни. Не се изкушавайте да играете тенис или плажен волейбол!
10.→ Сутрин и вечер вземайте душове, като редувате топла със студена вода. Насочвайте многократно
струята към краката си, за да тренирате венозните съдове. Внимание! Никога не използвайте много студена вода – тя предизвиква твърде брутално свиване на вените, след което следва компенсаторното им разширяване (целта е да бъде избегнато именно разширяването им).
11.→ След като се приберете от плажа, легнете и си повдигнете краката на височина около 10 см
12.→ Преди да си легнете, масажирайте краката си с мехлем Венигрин . Той ще ви помогне да махнете болката, отока, сърбежа и тежестта. Извършвайте движенията от стъпалото към коляното. Много бързо с мехлем Венигрин  ще изпитате истинско облекчение в натежалите си крака. Не пропускайте да правите масажа всяка вечер.
13. _ Приема на натурална билкова тинктура Венигрин ще заздрави цялата съдова система, ще премахне отоците , болките и ща подобри кръвообращението. Тинктура Венигрин пречиства кръвоносните съдове, премахва лошия холестерол и подобрява кръвообращението.  Когато се разхождане по морския бряг и всички се обръщат с възхищение в очите след вас, не се учудвайте. Явно, причината за това е стройната ви фигура, която сте успели да оформите след като
усърдно сте изпълнявали всички наши съвети.

Ако искате да премахнете бързо и ефикасно разширените вени , пакет “ Крака без разширени вени“ е за вас! Той съдържа 2 био натурални билкови тинктури Венигрин, мехлем за мазане Венигрин и натурално био масло от орех с витамин Е с Омега 3,6,9 . Тези 4 продукта са ви напълно достатъчни да забравите ,че имате проблем с разширените вени и хемороидите.

До 16.06.19г пакет „Крака без разширени вени“ е намален с 20% и от 99.50 лв сега е на 79.60 лв. Вземете още днес на тел. 0897992495 или на www.badizdrav.eu

Харесайте нашата страница във фейсбук и оставете отзив : https://www.facebook.com/zdravednes/